BREAKING NEWSEveniment

POLIȚIȘTII DEPĂȘIȚI DE AMPLOAREA DEZASTRULUI DE PE ȘOSELE: Puștani beți și fără permis au provocat accidente rutiere la Sighet, Sălsig și Baia Mare

SIGHETU MARMAȚIEI: Șofer fără permis dar beat criță la 18 ani

Vineri seara, 05 noiembrie, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați cu privire la un accident rutier produs pe strada Valea Hotarului.

La fața locului, polițiștii au constatat faptul că un tânăr de 18 ani din municipiu, a condus un autoturism fără numere de înmatriculare, iar la un moment dat, a pierdut controlul volanului autoturismului și a intrat în gardul unui imobil.
În calitate de pasager în autoturism a fost identificat un alt tânăr de 18 ani. Un echipaj S.M.U.R.D. și un echipaj al Ambulanței Sighetu Marmației aflate la fața locului, au transportat tinerii la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodată polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

BAIA MARE: Puștaș de 18 ani aproape de comă alcoolică dar la volan

Sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.00, polițiștii din Baia Mare, au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe persoane au lovit un autoturism și încearcă să plece de la locul faptei.

La fața locului, polițiștii au identificat un tânăr de 18 ani din municipiu, care a relatat faptul că a condus un autoturism pe strada Petru Rareș, iar la un moment dat a pierdut controlul autoturismului și a intrat în coliziune cu un alt autoturism aflat parcat regulamentar. Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.94 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a concetrației de alcool din sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului.

SĂLSIG: Băut și fără permis la volan

Sâmbătă, 06 noiembrie, ora 09.30, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Fărcașa, au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier în localitatea Sălsig.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că în jurul orei 01.00, un bărbat de 28 de ani din Gârdani, a condus un autoturism pe D.J. 108 A, din comuna Gârdani până în comuna Sălsig, pe o distranță de aproximativ 1 km, iar la un moment dat a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

În dimineaţa zilei de luni, pe DN1 C, Baia Mare – Mesteacăn, o maşină a ajuns în şanţ în Pasul Mesteacăn (FOTO).

Acțiunea polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Maramureș

În perioada 06-07 noiembrie, polițiștii Serviciului Rutier au organizat o acțiune în pentru combaterea vitezei excesive sau neadaptată la condițiile de drum prin depistarea conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză, pe D.N. 1 C Baia Mare-Ilba și Baia Mare-Satulung, precum și pe D.N. 18 Moisei – Petrova.

În cadrul acțiunilor au fost verificate 150 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 112 sancțiuni contravenționale, din care 73 pentru depășirea vitezei legale. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 68.700 de lei.
Ca măsură complementară s-a dispus reținerea a 13 permise de conducere, toate pentru depășirea vitezei legale.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

În weekend-ul în care tocmai s-a încheiat, polițiștii maramureșeni cu atribuții rutiere au depistat pe drumurile publice din județ opt bărbați care au condus comițând infracțiuni rutiere.

În fapt, cinci bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 54 de ani au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule având o alcoolemie între 0,45 și 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar trei bărbați cu vârste cuprinse între 16 și 38 de ani, au fost identificați la volanul autoturismelor chiar dacă aceștia nu au acest drept deoarece nu dețin permis de conducere.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

INGROZITOR – BRANCARDIER ANGAJAT LA SPITALUL JUDETEAN BAIA MARE SUSPECTAT CA AR FI AGRESAT SEXUAL O MINORA INTERNATA (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Standul Județului Maramureș – apreciat la Târgul de Turism din Varșovia

Vasile Dale

PNCR s-a lansat la Maramureș cu un apel puternic pentru o Românie suverană și prosperă

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.