BREAKING NEWSImportantRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Petrecere de Secret Santa spartă de polițiștii din Baia Mare în zona Baraj Firiza – actualizare

Există o legislație clară (Legea 55/2020, cu modificările și completările ulterioare) în ceea ce privește organizarea și desfășurarea de evenimente private (nunți, botezuri, zile de naștere, mese festive), petreceri etc – SUNT STRICT INTERZISE!!!! INDIFERENT DE ORA DE DESFĂȘURARE. Numai că sunt administratori de restaurante, cluburi etc cărora pur și simplu ”LI SE RUPE” de ceea ce spune legea. Pentru că pentru aceștia, se pare, există doar LEGEA LOR.

Să fie PARTYYYYY

Astăzi între orele 18-24 la un restaurant din Baia Mare situat lângă Barajul Firiza s-a desfășurat un eveniment privat organizat de o firmă din Baia Mare pentru proprii angajați. Nu oferim prea multe detalii despre această petrecere ci spunem doar atât: A FOST ILEGAL ORGANIZATĂ (așa spune legislația).

Petrecăreții s-au distrat ei până la ora 22.16 când un apel la 112 a anunțat faptul că în incinta societății respective e multă, multă voie bună. Două echipaje ale poliției Municipiului Baia Mare au ajuns la ora 22.43 (27 minute) la fața locului. În doar câteva minute rând pe rând petrecăreții au plecat spre case fredonând ”Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă!” Doar că au plecat, încet-încet. După 15 minute, la fel și administratorul firmei care a organizat ”Secret Santa” pentru angajați.

Ce măsuri au luat polițiștii vom afla probabil în cursul zilei de astăzi de la IPJ Maramureș. Ce sancțiuni au fost aplicate societății gazdă? De ce nu se respectă în Baia Mare o lege greu de spus.

Spectacole sau concerte (publice sau private) se pot organiza doar în aer liber

În legislație se prevede faptul că organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, în intervalul orar 5,00-22,00, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și cu purtarea măștii de protecție.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Urmare a apariției în mediul on line a unui articol de presă intitulat „EXCLUSIV VIDEO: PETRECERE DE SECRET SANTA SPARTĂ DE POLIȚIȘTII DIN BAIA MARE ÎN ZONA BARAJ FIRIZA”, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș este abilitat să comunice următoarele:

Aseară, 16 decembrie, în baza unei sesizări privind desfășurarea unui eveniment privat în proximitatea municipiului Baia Mare, la fața locului s-au deplasat două echipaje de ordine publică.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

Pe această cale, le readucem aminte operatorilor economici cu privirea la obligativitate respectării legislației în vigoare referitor la prevenirea răspândirii virusului pandemic, respectiv activitatea acestora cu publicul, a celor care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase, este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-22,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș vor continua activitățile de control pentru verificarea respectării preved

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE: Impact puternic la intersecţia Bd. Republicii cu str. Moldovei. Trei adulți și trei copii răniți (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

VIDEO: Fermierii și transportatorii maramureşeni au ieșit și azi pe străzi

Redactie

PREMIERĂ: Micuţa Valentina, fetiţa dispărută vineri din Repedea, a fost căutată şi pe timp de noapte. Fără succes însă (FOTO)

Vasile Dale

1 mesaj

Ovidiu decembrie 18, 2021 at 8:27 am

Dar jocurile de noroc care funcționează Non-Stop nu sunt în ilegalitate?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.