BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV DOCUMENTE: Bani aruncați în vânt – Direcția Silvică Maramureș prin OS Vișeu a cumpărat o locomotivă bună doar de dus fier vechi. Prețul 120.000 lei, fără TVA

Lucruri incredibile desfășurate la Ocolul Silvic Vișeu ies la iveală în ultimele zile. Culmea este că toate acestea vin ”la pachet” după ce prin zonă ar fi fost prezent chiar marele șef al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Teodor Țigan. Vizita acestuia nu a fost confirmată însă prin târg se vorbește că a fost pe Valea Vaserului, într-o ”călătorie” însoțit de șeful Ocolului Silvic Vișeu de Sus, Vlad Nicolae.

Bun dar să revenim la povestea noastră. Povestea Ocolului Silvic de unde au dispărut fără urmă peste 120.000 de lei, furați dintr-un seif aflat în incinta Ocolului Silvic Vișeu de Sus. Bani a căror urmă nu a fost găsită nici astăzi. Bani pe care șeful OS Vișeu a dispus să fie scoși de la bancă cu câteva zile înainte de a fi achitate salariile zilierilor de pe Valea Vaserului.

Acum pe final de an dacă tot sunt pe pierdere (așa susțin unele rapoarte) ce mai poate face angajatul statului român? Să cumpere cât mai mult! Ce ne interesează pe noi că bunul achiziționat nu va fi niciodată folosit și va sfârși, probabil furat, și vândut la fier vechi. Bun, dar haideți să ne oprim la o achiziție de senzație făcută de Direcția Silvică Maramureș, prin OS Vișeu.

Cu câteva zile înainte de Crăciun pe site-ul de Achiziții Pubice (SEAP) apare un anunț în care o firmă din Vișeu de Sus vinde o locomotivă nefuncțională. Prețul 120.000 lei, fără TVA. Rapid, Direcția Silvică Maramureș o cumpără. Fără nicio ezitare se achiziționează o locomotivă pe care (conform unor surse) firma ce o vinde ar fi cumpărat-o cu 25.000 lei. Așadar, profit de 300% (foto document)

Interesant este și faptul că în luna februarie a anului 2021 aceeași companie cere Ocolului Silvic (prin compania care utiliza linia ferată cu ecartament îngust) să îi pună la dispoziție o drezină pentru a-și putea transporta muncitorii la exploatarea pe care o avea pe Valea Vaserului.

Culmea este că șeful OS Vișeu aprobă instant cererea cu anumite mențiuni: ”Se aprobă alocarea unei drezine pentru dl… administrator SC….SRL pentru transport piese și carburanți în vederea onorării contractului sus menționat. Această alocare va fi făcută după autorizarea ca drezinist a domnului…”. (foto document)

Și a fost autorizat. Numai că nu după mult timp, drezinistul autorizat instant s-a răsturnat cu drezina (foto mai jos). A plătit cineva pagubele? Greu de spus, mai ales că sunt informații că nici măcar nu a fost raportat incidentul. Poate ne va lămuri cineva din cadrul Direcției Silvice Maramureș.

Ajungem așadar și în luna decembrie a lui 2021 când, așa cum spuneam mai sus, aceeași firmă vinde fierul vechi numit ”locomotivă nefuncțională” Direcției Silvice Maramureș. Cam multe coincidențe am spune noi. Dar cine suntem noi pentru a trage asemenea concluzii. Sunt alte instituții abilitate pentru a verifica aceste aspecte. Noi așteptăm încă răspunsuri și la rezultatele verificărilor Corpul de Control al Primului-Ministru de pe Valea Vaserului. Se aude că sunt mii de puieți lipsă. Dar doar se aude… oficial, nimeni nimic. Toți tac: de la Prefectua Maramureș și până la Ministerul Mediului și Pădurilor.

Dacă există persoane care s-au simțit lezate de acest articol le așteptăm punctele de vedere pe adresa de email: [email protected]. Ele vor fi publicate în continuarea acestui articol.

Te-ar putea interesa si

SARASĂU: Un bărbat şi-a bătut copilul şi soţia, ameninţându-i că îi omoară

Redactie

Un bărbat din Satulung prins la volan cu 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat – actualizare

Vasile Dale

Un bărbat din Vișeu de Sus A EVADAT DIN ARESTUL DE LA DOMICILIU și a provocat un accident. Acum este în arestul IPJ

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.