BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

”ZBOARĂ PĂDURARI” și de la Direcția Silvică Maramureș: 415 salariați de la Romsilva vor primi deciziile de concediere

Din cei 415 salariați, 223 sunt muncitori, majoritatea direct productivi și 192 sunt personal TESA, din care, 144 personal silvic.

Sindicatele au contestat în instanță, la Tribunalul București, încă din luna noiembrie 2021, Hotărârea Consiliului de Administrație, prin care s-a aprobat Metodologia de gradare a unităților și subunităților Romsilva, în acest moment fiind două procese pe rol. De asemenea, sindicatele au protestat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, solicitând conducerii ministerului, în repetate rânduri, stoparea procedurii de concediere. Totodată, sindicatele au cerut și sprijinul Ministrului Muncii și Solidarității Sociale pentru sistarea concedierilor, precizează sindicatul, într-un comunicat, care adaugă că inclusiv Prim-Ministrul Guvernului României, domnul Nicolae Ionel Ciucă, a fost informat, încă din luna decembrie 2021, despre situația de la Romsilva și i-a fost solicitată intervenția pentru stoparea concedierii celor 415 angajați, cu ocazia ședinței Consiliului Național Tripartit, organizată în data de 13.01.2022, la Palatul Victoria.

„Din perspectiva sindicală, această concediere este total ilegală, imorală și inoportună, deoarece Romsilva a obținut în anul 2021 rezultate financiare remarcabile cu actuala structură de personal, înregistrând un profit mai mare decât cel estimat, aprobat prin Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2021, iar indicatorii tehnico-economici au fost realizați în totalitate.



Considerăm că această concediere este o mare nedreptate la adresa angajaților din activitatea de administrare a pădurilor, în condițiile în care România va ”importa” în anul 2022, un număr de 100.000 de lucrători din Asia, iar Romsilva, regie națională de interes strategic, concediază, în cursul acestui an, 415 salariați români, care vor fi nevoiți să ia calea pribegiei, în căutarea unui loc de muncă, cel mai probabil, în afara țării.

Federația Sindicatelor Silva va continua demersurile în justiție, în încercarea de a stopa această concediere colectivă și de a salva cât mai multe locuri de muncă de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva”, precizează sindicatul. (sursa: Mediafax)

Ce se întâmplă în DS Maramureș?

Conform surselor noastre directorul general Daniel Alexandru Paicu s-a întors astăzi din concediu. Iar prima zi la serviciu dânsul va trebui să semneze deciziile de concediere a mai multor silvicultori din Maramureș. Printre aceștia pe lista de concedieri ar fi și un angajat cu 21 de ani vechime la Ocolul Silvic Vișeu!!!!! Culmea culmilor este că nu vor fi concediați persoane angajate pe perioadă DETERMINATĂ! Interesant va fi ce se va întâmpla în Maramureș, mai ales că zilele acestea sunt așteptate conferințele de presă de la Ministerul Pădurilor dar și de la Ministerul de Interne, conferințe în care cei doi miniștrii vor prezenta opiniei publice rapoartele după controalele efectuate la OS Vișeu și OS Poieni. Se anunță demiteri, hai să le spunem (pentru cine înțelege) ”tehnice”!

Te-ar putea interesa si

ALERTĂ: Turist din Satu Mare, rătăcit la coborârea de pe Creasta Cocoșului

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO / FURTUNĂ ÎN MARAMUREŞ: Poliţia Locală Baia Mare scoasă în stradă, acoperiș luat de vânt și aruncat peste mașini, copaci căzuţi pe şosea, garaje inundate, grindină

Redactie

EXCLUSIV: Grefierul CLASA dosare și EVAPORA PROBE! Cum motivează Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș breșa de securitate din JUSTIȚIE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult