Eveniment

Maramureşul se pregătește să primească refugiați de război din Ucraina

Autorităţile din Botoşani verifică toate locaţiile care ar putea fi transformate în spaţii de cazare pentru refugiaţi, în cazul unui război în Ucraina.

Prefectul judeţului Botoşani, Sorin Cornilă, a declarat că verificările, care sunt făcute de angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au loc la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne.

Sunt în reverificare toate locaţiile din planul de evacuare pentru situaţii de urgenţă şi sunt verificate facilităţile care pot fi puse la nevoie pentru refugiaţi, dacă va fi cazul.

„Se lucrează la un plan de gestionare a unei astfel de situaţii. Suntem în contact permanent cu structurile care au atribuţii în acest sens”, a spus Sorin Cornilă, luni, la Antena 3.

Potrivit lui Lucian Bode, se analizează câte tabere pot fi montate într-un timp relativ scurt:

„Am analizat în etape cum intervenim în primul rând în județele din nord, respectiv din est: Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași. Suntem în acest moment în analiză să vedem câte tabere pentru refugiați putem să montăm într-un timp relativ scurt, vorbesc despre maxim 10-12-24 de ore. Analizăm toate capacitățile de cazare existente pe județele de graniță”.

Te-ar putea interesa si

INTERSECŢIE CU PROBLEME LA SIGHETU MARMAŢIEI: Două maşini implicate într-un accident la intersecția străzilor Mihai Eminescu cu Ștefan cel Mare

Vasile Dale

INCONȘTIENT DAR CU BMW seria 6: Șofer din Negrești-Oaș prins cu 175 km/h pe bd Independenței din Baia Mare

Vasile Dale

INFORMAȚIE OFICIALĂ: Cinci cadre medicale din Maramureș sunt în izolare la domiciliu

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult