Dezvoltarea județului Maramureș și creșterea nivelului de trai al maramureșenilor sunt principalele obiective pentru executivul Consiliului Județean.
În acest sens, încă din prima zi de mandat a noului executiv și până în prezent, activitatea Consiliului Județean a fost concentrată pe încheierea de parteneriate pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a județului, inițierea de noi proiecte, cu fonduri europene, în domenii precum infrastructură, sănătate, turism, cultură, precum și pe finalizarea proiectelor preluate de la fosta administrație.
Președintele administrației județene, Ionel Bogdan, a făcut o scurtă trecere în revistă a proiectelor echipei CJ Maramureș, de la preluarea mandatului și până în prezent.
Sunt proiecte legate de dezvoltarea și modernizarea drumurilor județene, de realizarea drumurilor expres care urmează să lege județul de coridoarele rutiere naționale și europene, variantele de ocolire a Municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației, de construirea unui pod nou peste Tisa, de ridicarea parcurilor industriale care ulterior să fie populate de investitori, de dezvoltarea și modernizarea Aeroportului Internațional Maramureș și, nu în ultimul rând de dezvoltarea turismului, prin construirea unui Aquapark în zona orașului Baia Sprie, prin realizarea noii pârtii de schi de la Borșa, prin modernizarea traseelor turistice din județ și prin realizarea unui drum turistic în zona Vișeu de Sus – Poienile de sub Munte – Ruscova – Vișeu de Jos, inclusiv Pietrosul Bardăului, care va avea o lungime de 20 de km.
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a vorbit despre importanța și impactul pozitiv pe care aceste proiecte îl vor avea atât asupra economiei, cât și din punct de vedere social, îmbunătățind nivelul de trai al maramureșenilor. ”Avem în prezent o serie de proiecte la care lucrăm, care din păcate nu au fost abordate în trecut de fostele conduceri ale Consiliului Județean Maramureș. Aceste proiecte valoarează peste 1,5 miliarde de euro și le vom realiza cu ajutorul banilor europeni, cu bani din programe guvernamentale sau cu bani din bugetul Consiliului Județean.
La Consiliul Județean am început să muncim pe proiecte strategice, proiecte care vor avea un impact major pentru economia județului Maramureș. De asemenea, proiectele majore au și o valoare foarte mare și un cost foarte ridicat și din punct de vedere al muncii pe care trebuie să o depunem pentru ca ele să devină realitate.
Sunt determinat să fac lucrurile cu temeinicie și profesionalism, deoarece numai astfel vom realiza dezvoltarea Maramureșului pe care ne-o dorim cu toții. Am încredere că împreună cu echipa Consiliului Județean Maramureș vom reuși să finalizăm până în 2024 o bună parte din proiectele pe care le-am început, iar restul vor fi în diverse stadii fizice la momentul respectiv.”, a declarat Ionel Bogdan.