BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV FOTO: Coincidențe în nordul României. Militari americani cazați la hotelurile din Baia Mare. Tabără militară în Botoșani, diplomați din Israel și UK în vizită la Spitalul din Suceava

Sunt mişcări de trupe în mai multe judeţe din nordul României. În Baia Mare, ieri și astăzi cititorii noștri ne-au trimis fotografii cu militari americani surprinși în timp ce serveau micul dejul la hotelurile din Baia Mare. Mai mult, zilele trecute soldații americani au fost prezenți și la Sighetu Marmației.

Aici urmează a fi ridicată o tabară pentru eventualii refugiați din calea războiului care oricând poate să pornească în Ucraina. Administrația publică locală a identificat terenul pe care se vor putea instala corturi pentru găzduirea refugiaților.

Pe de altă parte, soldaţi români şi americani fac exerciţii tactice, o tabără militară a fost instalată la graniţa cu Ucraina iar, coincidenţă, diplomaţi englezi şi israelieni au mers să vadă cel mai mare spital din judeţul Suceava, interesaţi fiind de modul de organizare şi capacitatea de primire a urgenţelor.

Ce spune Armata Română despre tabăra militară din Botoșani

Explicaţia oficială: Este un exerciţiu care se face anual încă din 2018, care presupune misiuni de interceptare şi localizare, spun reprezentanții Ministerului Apărării Naţionale. Radarul de la Suharău poate intercepta inclusiv drone de mici dimensiuni. Localnicii, unii curioşi ce fac militarii pe ogorul din vecinătatea lor, s-au dus să vadă tabăra.  

Desfăşurare de trupe este şi în Bacău. Mai multe elicoptere şi avioane au survolat spaţiul aerian

Soldaţii sunt în misiune la Bacău pentru trei zile. Aeronavele sunt ridicate de la sol iar militarii simulează misiuni de luptă aeriană dar şi de atac aer-sol.  

Aparent fără nicio legătură cu situaţia din Ucraina, şi în judeţul Suceava au fost sesizate mişcări internaţionale. Dupa ce un elicopter Black Howk a fost filmat în timp ce survola Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret, reprezentanții Ambasadei Marii Britanii şi ai Israelului au fost să inspecteze Spitalul Județean. Diplomaţii au cerut informaţii despre Unitatea de Primiri Urgenţe şi despre secţia de terapie intensivă.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

ULTIMA ORĂ: Impact frontal la Ferneziu (FOTO)

Vasile Dale

FOTO / VIDEO: Ambulanţă lovită de o maşină la Bârsana. După accident şoferul maşinii a fugit. A fost prins, era beat

Redactie

ÎNCEPE IMUNIZAREA: 210 doze de vaccin ajung în Maramureş. Cadre medicale de la Spitalul TBC sunt primii vaccinaţi împotriva COVID-19

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.