BREAKING NEWSEvenimentImportantRecomandate

Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a decis sancțiuni pentru angajații de la Blocul Alimentar: unul concediat, altul și-a dat demisia

Ca urmare a articolelor publicate în presă la data de 22 februarie 2022, conducerea Spitalului s-a autosesizat, dispunând pe loc constituirea unei comisii  de verificare  a faptelor prezentate.

Având în vedere că în urma verificărilor s-au constatat unele nereguli în procedura care cuprinde prepararea, verificarea, porționarea, transportul și distribuirea mesei la pacienți, la propunerea comisiei, dosarul a fost înaintat Comisiei împuternicite cu efectuarea cercetării disciplinare prealabile din cadrul Spitalului.

Comisia de disciplină  a constatat că angajații nu au respectat procedurile operaționale în vigoare, săvârșind o încălcare a normelor de disciplina muncii. S-a reținut că faptele cercetate, constând în prepararea și servirea unei porții de supă care conținea carne necurățată de pene, în data de 22.02.2022, constituie abatere disciplinară.

,,Am decis sancționarea cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă a angajatului responsabil în data de 22.02.2022 cu pregătirea supei și cu avertisment scris a celorlalți salariați implicați. Nu putem tolera neglijența unor angajați responsabili cu asigurarea în condiții de calitate a mâncării bolnavilor internați în Spitalul Județean Baia Mare.  Am luat act  de asemenea de demisia coordonatorului blocului alimentar și a asistentei coordonatoare de nutriție. Ne cerem scuze pentru această situație nedorită și vrem să îi asigurăm pe toți pacienții că suntem preocupați să le oferim condiții medicale la cele mai înalte standarde în spitalul nostru și că nu închidem ochii la abateri de la regulile și normele de sănătate a declarat managerul Spitalului Județean Baia Mare, Alexandru Oros.

Biroul de presa, Spitalul Județean “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

CJ MARAMUREŞ / ANUNŢ DE PARTICIPARE: Atribuirea contractelor de acordare a sprijinului financiar unităţilor de cult

Redactie

SIGHET: VANDALISM PRIN INCENDIERE – Persoane necunoscute au incendiat mai multe tomberoane. Exista riscul să ia foc mai multe „garaje” din lemn

Vasile Dale

UMANITAR: Polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au donat sânge

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult