Important

Refugiații romi din Ucraina, ajutați de romii din România

23 de refugiați romi din Ucraina, din orașul Odessa, au fost ajutați de către reprezentanții PARTIDEI ROMILOR „PRO-EUROPA” să-și găsească un adăpost provizoriu, departe de bombardamentele de acasă. În momentul de față, 13 copii romi, împreună cu mamele lor (9 femei) și un bărbat, au primit cazare, masa și asistență medicală. Refugiații romi au fost preluați de la graniță cu un microbuz, iar în momentul de față se află în București, în căminul unui liceu, unde au la dispoziție tot ce le trebuie. Romii au fost nevoiți să plece din Odessa, din cauza bombardamentelor armatei ruse. Bărbații romi au rămas acasă, pentru a lupta alături de armata ucraineană.

Întreaga acțiune umanitară a fost coordonată de către deputatul Cătălin Manea, reprezentantul romilor în Parlament, și de către Daniel Vasile, prim-vicepreședinte al PARTIDEI ROMILOR „PRO-EUROPA”. Aceștia s-au înțeles foarte bine cu romii din Ucraina, cu care au vorbit în romani, fără să mai fie nevoie de translator. Acțiunea umanitară a fost susținută și de către reprezentanții Prefecturii București, cu care reprezentantii PARTIDEI ROMILOR „PRO-EUROPA” au colaborat foarte bine.

La începutul acestei săptămâni, președintele PARTIDEI ROMILOR „PRO-EUROPA”, Nicolae Păun, a convocat o ședință de urgență, în cadrul căreia s-a decis ca filialele de la granița cu Ucraina să facă toate demersurile pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni, în speciali pe cei romi. În momentul de față, mai mulți lideri ai PARTIDEI ROMILOR „PRO-EUROPA” țin legătura cu colegii lor romi din Ucraina și Republica Moldova, pentru a-i ajuta pe refugiații romi.

Mai multe detalii puteți obține de la deputatul Cătălin Manea (tel – 0745 027 175) și de la Daniel Vasile, prim-vicepreședinte al PARTIDEI ROMILOR „PRO-EUROPA” (tel – 0733 777 733).

Te-ar putea interesa si

VIDEO: DE ZIUA LUI: Cântăreața de muzică populară din Maramureș Andreea Ciocotișan, surpriză de proporții pentru tatăl ei

Vasile Dale

Programul Maramureş Balloon Fiesta, ediţia a şasea

Vasile Dale

DEPUŞI ÎN PENITENCIAR: Două persoane condamnate la executarea unor pedepse privative de libertate au ajuns după gratii

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult