BREAKING NEWSNationalRecomandate

ALERTĂ MAXIMĂ: O dronă militară ar fi căzut în curtea unui localnic din Tărpiu, comuna Dumitra (Bistrița Năsăud). Poliția și Armata la fața locului (actualizare)

IPJ Bistrița Năsăud a primit o alertă la 112 cu privire la faptul că în curtea unui bărbat din satul Tărpiu, comuna Dumitra, județul Bistrița Năsăud, ar fi căzut o dronă militară ce are diminsiunea de aproximativ un metru. Ba mai mult, omul ar fi spus că aceasta ar avea însemne chirilice.

IPJ Bistrița Năsăud a confirmat în această noapte (ora 23.50) că la fața locului sunt polițiști și că verifică aspectele sesizate, dar că deocamdată nu se pot da detalii despre acest incident.

Sursele noastre spun că și reprezentanții MApN ar fi la fața locului.

IPJ Bistrita Năsăud

În această seară, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel în apropierea locuinței.

În cauză, polițiștii efectuează cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 423 Cod Penal (zborul neautorizat), urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă.

ACTUALIZARE

Erau la arat pământul, când au dat peste drona aia. A sunat la poliție și au venit de au ridicat-o. Au venit cei de la poliție, SRI-ul, militarii…deci au fost mai mulți. Au luat-o și au zis că vor ieși cu o declarație oficială. O așteptăm și noi, să vedem despre ce e vorba” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Dumitra, Gheorghe Bălăjan.

Cazul se pare a nu fi unul ușor. A fost înaintat instanței de la Cluj.

Seara trecută, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel în apropierea locuinței.

În cauză, dosarul penal întocmit va fi declinat către unitatea de parchet competentă, respectiv Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj„ au transmis reprezentanții IPJ BN.

Presupusa dronă a fost luată de autorități pentru a fi analizată, urmând a se stabili proveniența acesteia și cum a ajuns la noi. Aseară, în urma analizei, s-a stabilit că rezervorul de combustibil era gol, iar parașuta folosită la aterizare era deschisă.

Conform aceleiași surse, după aspect, pare a fi un model rusesc în valoare de 87.000$.

„Cazul este în cercetare, pentru moment, la poliție, dar fiind vorba despre un zbor neautorizat, competența revine Parchetului de pe lângă Curtea Militară de Apel București. Știm până acum doar că a fost găsită de un cetățean și că nu are încărcătură de arme. Are inscripționări chirilice, lucru care ne duce cu gândul că ar proveni din zona de conflict. Dar în acest moment este analizată de specialiști”, au declarat reprezentanții Parchetului Militar Cluj pentru Dejeanul.ro.

Video cu modelul de dronă găsit în Tărpiu

O altă dronă, de fabricație rusească s-a prăbușit joi noaptea în Croația. Aceasta a fost reperată și de radarele din România.

Sistemul de supraveghere a spaţiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spaţiul aerian naţional pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute”, a transmis, vineri, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că aeronava a intrat în spaţiul aerian al României (Maramureș și Satu Mare), venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 şi a părăsit spaţiul aerian naţional în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: COȘMAR ÎN BAIA MARE – Un bărbat și-a bătut copiii. Au intervenit cinci echipaje de poliție dar și ambulanțe. APELUL A FOST FALS (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

HĂRNICEȘTI: Două persoane rănite după ce o șoferiță a lovit un tractor

Vasile Dale

SIGHETU MARMAȚIEI – Un nou bolnav de coronavirus confirmat

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.