BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

VIDEO EXCLUSIV / TRAGEDIE ÎN MARAMUREŞ: Doi refugiaţi descoperiţi morți în Munţii Maramureşului. Alți doi sunt în viaţă, căzuţi într-o râpă cu degerături la picioare (ACTUALIZARE)

Acţiunea de căutare a celor 10 ucraineni rătăciţi pe Vf. Pop Ivan a continuat şi pe parcursul nopţii, şase dintre ei au fost descoperiţi de grănicerii ucraineni pe versantul ucrainean al muntelui, iar doi au fost găsiti de salvamontiştii maramureşeni . Este vorba de tată şi fiu, din păcate unul dintre ei, tatăl, a căzut într-o râpă şi este decedat, iar fiul prezintă degerături la picioare. Nu au putut fi aduşi la baza muntelui din cauza condiţiilor meteo şi a întunericului, din acest motiv azi un elicopter SMURD va încerva să ajungă în zonă dacă vremea va fi prielnică.

Pe de altă parte ceilalţi doi bărbaţi rătăciţi sunt în continuare căutaţi.

În jurul orei 02.48, operatorul 112 ne-a informat despre faptul că o persoana rătăcită a fost găsită de către doi salvatori din Ucraina, pe teritoriul Ucrainei, și ne-a făcut legătura, telefonic cu aceștia pentru a ne transmite situația de la fața locului. Persoana în cauza are picioarele degerate si nu poate fi transportată, pe jos, în condițiile actuale. Cele două persoane au asupra lor echipament de supraviețuire și vor rămâne până dimineața pentru a-i acorda ajutor cetățeanului ucrainean rătăcit.



De asemenea, ne-au transmis faptul că ar fi nevoie de un elicopter, dimineața, pentru transportul cât mai rapid la un spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Tatăl persoanei in cauză a fost observat, decedat, într-o râpă, iar despre ceilalți doi membri ai grupului nu se cunosc detalii. Operatorul 112 ne-a făcut legătura cu ofițerul de serviciu din cadrul Dispeceratului de Coordonare Elicoptere Mureș care ne-a solicitat să luăm din nou legătura la ora 06.45, la răsărit, pentru a evalua condițiile meteorologice și în cazul în care acestea vor fi favorabile va permite elicopterului să efectueze zborul de recuperare a persoanei rănite. Totodată, una dintre cele două persoane salvatoare ne-a transmis coordonatele pentru a putea fi localizați. Echipele de salvare din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte și echipele de sprijin de la celelalte structuri și salvamont s-au întors la bază, in jurul orei 03.20, nereușind identificarea locului unde se găsește persoana in cauză.

ACTUALIZARE 1

Din păcate veştile triste continuă să apară. Ceilalţi doi bărbaţi ucraineni au fost găsiţi pe versantul ucrainean al vârfului Pop Ivan de o patrulă de grăniceri din Ucraina într-o râpă. Unul mort, celălalt rănit. Echipaje de intervenţie urmează să îi recupereze.

ACTUALIZARE 2

Un elicopter SMURD din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne survolează frontiera în zona cuprinsă între sectorul de frontieră 354-370, Masivul Pop Ivan pentru salvarea persoanelor care au solicitat ajutor.

ACTUALIZARE 3

O persoană rătăcită în zona Masivului Pop Ivan a fost găsită de polițiștii de frontieră maramureșeni. A primit ajutor medical de urgență de la echipajul unității mobile de prim-ajutor cu capacitate de evacuare a victimei (EPA). Unitatea mobilă SMURD va prelua și preda persoana rătăcită unui echipaj de ambulanță, care îl va transporta la o unitate medicală pentru investigații. Echipajul SMURD EPA va reveni la fața locului pentru asigurarea asistenței medicale de urgență. Echipele de intervenție acționează în continuare, în sistem integrat, pentru căutarea și salvarea celorlalte persoane rătăcite în zona montană.

CITEŞTE ŞI

Te-ar putea interesa si

IMPACT VIOLENT IN INTERSECTIE – DOUA MASINI S-AU CIOCNIT. DIN FERICIRE NIMENI RANIT (GALERIE FOTO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

ATENŢIE ŞOFERI! Zăpadă pe toate drumurile naţionale din Maramureş (video)

Vasile Dale

AUDIO EXCLUSIV POIENILE DE SUB MUNTE – Urletul halucinant al şoferului către elevii dintr-un microbuz şcolar: „Să staţi cuminţi acolo, în Hristoșii mă-*** astăzi!“

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult