BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Accidente pe șosele. Ninsoarea abundentă creează probleme pe DN18 în pasul Prislop și Gutâi, dar și la Cavnic. Raliul Maramureșului anulat în pasul Gutâi

Ninsoarea abundentă creează probleme în județul Maramureș. Ninge viscolind în zona pârtiilor de schi de la Cavnic, pe DJ184. Acolo șoseaua este acoperită de zăpadă și s-a produs deja un accident rutier. Șoferul unui autoturism a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat într-un șant. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Pe DN18 în pasul Prislop, între Borșa și Vatra Dornei, ninge abundente. Partea carosabilă este acoperită cu un strat de omăt de 1 cm. Drumarii sfătuiesc șoferii să nu pornească la drum fără a avea autovehiculele echipate de iarnă.

DN18 pasul Prislop

Proba specială de pe DN18 din pasul Gutâi de la Raliul Maramureșului a fost anulată din cauza ninsorii. Organizatorii au vrut să evite producerea de accidente rutier, astfel au anulat proba.

Ce spun meteorologii

În aceste regiuni cerul va fi noros şi va ploua în cea mai mare parte a intervalului. La munte vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zãpadã. În Transilvania şi în zona deluroasã a Moldovei precipitaţiile vor fi mixte, potrivit ANM.

Cantitãţile de precipitaţii vor depãşi pe alocuri 25…30 l/mp, în special în sud-est, unde vor fi şi manifestãri de instabilitate atmosfericã: averse ce pot avea caracter torenţial, descãrcãri electrice, vijelii şi posibil grindinã. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala doar pe arii restrânse.

Temporar vântul va avea intensificãri în toatã ţara, cu viteze în general de 45…55 km/h şi pe arii restrânse de peste 60 km/h. Pe crestele montane rafalele vor depãşi 90 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 14 grade.

Te-ar putea interesa si

(FOTO): La Superbet, un BMW a fost câștigat de un bărbat din Târgu Lăpuș

Vasile Dale

FOTO – SALVAMONT ÎN ACȚIUNE: Un copac a căzut peste un muncitor în munții Gutâi

Vasile Dale

FOTO: Intervenție Salvamont – Un cioban cu dureri în piept coborât de pe munte la echipajul SMURD

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.