Important

Gheorghe Șimon, deputat PSD: Datoria publică depăşeşte 50% din Produsul Intern Brut (PIB)!

În ultimii ani, datoria României a crescut accelerat ca sumă. Majorările continue de salarii şi pensii au dus la cheltuieli de 94,3% din veniturile bugetului de stat doar pentru a acoperi aceste nevoi sociale. Aceste creșteri nu au putut fi susținute din creșteri ale veniturilor, așa că au fost necesare împrumuturi pentru a le plăti.

„Partidele de dreapta au principala vină pentru acest nivel ridicat al împrumuturilor. În doar 2 ani, respectiv 2020 și 2021, guvernările de dreapta au îndatorat România cu mai mult de jumătate din ceea ce se împrumutase țara noastră în 30 de ani. Acum, PSD a inițiat planul fiscal-bugetar pentru a îndrepta efectele acestui dezastru economic rămas după guvernările de dreapta. Una din direcțiile principale ale acestui plan este intensificarea investițiilor publice”, a subliniat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

Potrivit unei analize, în urmă cu trei ani, datoria publică era de 35% din PIB, dar procentul a fost influenţat şi de faptul că România a primit un împrumut major din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„În 2019, la finalul guvernării PSD datoria publică era de 373 de miliarde de lei, respectiv 35% din PIB. În 2020, guvernarea Orban, 500 de miliarde de lei, în plus cu 127 miliarde lei. Creşterea datoriei a continuat şi în 2021, sub guvernarea Cîțu: 576 de miliarde de lei, un plus de 76 miliarde lei. În total, guvernările Orban și Cîțu au reuşit performanţa de a împrumuta 203 miliarde lei, în concluzie s-a ajuns la 54% din nivelul datoriei preluat de aceștia de la guvernarea PSD”, a concluzionat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

Te-ar putea interesa si

Șeful Serviciului Criminalistic Maramureș, coautor la o nouă carte de specialitate

Redactie

DE RASUL CURCILOR: Moșul Craciun a cedat la Sighet sub greutatea zapezii! (FOTO)

Vasile Dale

Ordin de protecție emis de polițiști emis pe numele unui băimărean de 53 de ani

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.