BREAKING NEWSRecomandate

Preluare 2mnews.ro: Directorul administrativ al Spitalului Județean din Baia Mare, Simona Cremene, a recunoscut că a comis infracțiunea de înșelăciune

ACORD DE RECUNOAȘTERE A VINOVĂȚIEI. Directorul administrativ a Spitalului Județean din Baia Mare și consilier județean PMP, Mihaela Simona Cremene, a recunoscut că e vinovată de comiterea infracțiunii de înșelăciune, sancționată de Codul Penal, semnând în acest sens un acord de recunoaștere cu procurorul de caz.

Cel mai probabil, va fi eliberată din arestul poliției și va fi judecată prin procedură simplificată (procurorul de caz nu mai trebuie să întocmească rechizitoriul), urmând să fie sancționată cu o pedeapsă cu suspendare și plata daunelor rezultate din urmărirea penală (circa circa 230.000 lei), cauzate Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare (instituția medicală s-a constituit parte civilă în acest caz).

Surse informate 2mnews au precizat că printre efectele acordului de recunoaştere a vinovăţiei, care au fost avizate de procurorul ierarhic superior, este și interdicția de a mai ocupa o funcție publică pe o perioadă de 3 ani. De regulă, atunci când se semnează un astfel de acord, inculpatul (sau persoana față de care a început urmărirea penală) dezvăluie și alte fapte și făptuitori ale unor infracțiuni la care a fost parte, sau despre care are cunoștință. Așa că urmărim acțiunile din viitorul apropiat…

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei se încheie atunci când, din probele administrate, rezultă suficiente date cu privire la existenţa faptei pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi cu privire la vinovăţia inculpatului și are ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice, stabilind felul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia.

Legea prevede că inculpatul care își recunoaște vinovăția prin acord beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii.

Mihaela Simona Cremene, directorul administrativ al Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare, a fost reținută în după-amiaza zilei de joi, 31 martie 2022, sub acuzația de înșelăciune cu crearea unui prejudiciu financiar instituției spitalicești de circa 230.000 lei, ulterior instanța prelungind cu încă 30 de zile perioada de menținere în arestul Inspectoratului Județean al Poliției Maramureș.

Citește continuarea articolului pe 2mnews.ro.

Te-ar putea interesa si

ANCHETA CONTINUĂ: Sute de poliţişti, pe urma criminalului micuţei Estera, ucisă şi batjocorită în Baia Mare

Vasile Dale

VACCINARE LA CHIUVETĂ: Poliţiştii anticorupţie din Maramureş au prins în flagrant doi asistenţi medicali luând mită

Redactie

BĂTAIE DE JOC: 20 lei au primit polițiștii pentru 36 ore de pază la secțiile de votare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult