BREAKING NEWSMaramuresul IstoricSport

ROKFIT: Vişeuanul Cătălin Grad, un exemplu de pasiune pentru sănătate


A transformat visurile copilăriei într-un mod de a fi, în ciuda impedimentelor medicale. Este ambițios, exigent cu el însuși, dar și cu cei care apelează la sfaturile lui.

Și-a construit drumul în viață așa cum a crezut de cuviință că este mai bine pentru el și familia sa și este împlinit din toate punctele de vedere. Țelul său este să schimbe destine prin promovarea sportului, a alimentației corecte și a dezvoltării personale.



S-a inspirat din reușitele celor mai buni și crede în destin. Se numește Cătălin Grad, are 35 de ani și este un exemplu pentru mulți. Are propriul lui service auto la Vișeu de Sus, însă pasiunea pentru sport l-a transformat într-un bun instructor de fitness acreditat. Are și cinci ani de experiență de muay thai, ceea ce face posibilă diversificarea exercițiilor.

I-am aflat povestea și merită să vă inspirați și, de ce nu, poate chiar să-l cunoașteți și să apelați la serviciile lui.

”Medicii mi-au interzis să fac sport. Acum fac performanță”
Cătălin Grad s-a născut în Vișeu, județul Maramureș. Unicul băiat al familiei, activ și îndrăgostit de natură, mai ales că a avut șansa să crească într-un loc binecuvântat cu atâtea frumuseți naturale și că tatăl său i-a insuflat de mic pasiunea pentru pădure, pentru animale, pentru natură. Tatăl lui a fost vânător, dar s-a stins prea devreme. Iar Cătălin a avut multe hopuri de trecut. Cel mai mare, la 10 ani. Atunci i-a fost depistată o afecțiune medicală, nu cu diagnostic grav, dar care i-a schimbat parcursul firesc al vieții.

A fost suspus unei intervenții chirurgicale, moment în care medicii i-au spus că nu are voie să practice niciun fel de sport. Se uita cu jind la prietenii lui care băteau mingea în stradă sau alergau, mai ales că era și perioada în care nevoia de socializare prin astfel de activități creștea. Până ”într-o zi, în jurul vârstei de 15 ani când, la un control medical periodic, specialiștii mi-au spus că sunt vindecat și că pot duce o viață normală, ca toți ceilalți copii. Atunci am început să fac sport și să ajung să merg chiar și la maratoane.

Mi-am făcut o sală de sport acasă, într-o încăpere mică, și acolo fac sport. În această sală am început, practic, să fac sport și să mă validez pe acest segment. Schimbările au început să apară și prietenii mă întrebau cum reușesc. Ei bine, am reușit după ce mi-am dat seama că nu doar sportul contează, ci și ce și cât mănânci. Am creat rețete având la bază calificarea de tehnician nutriționist. Am început să creez seturi de exerciții adaptate nevoilor celor care îmi cereau sfaturi și acum am ajuns la zeci de oameni cărora le-am schimbat stilul de viață și, foarte important, modul în care arată”, ne-a mărturisit antrenorul de fitness Cătălin Grad.

Face mult sport și în aer liber, dar partea de alergări a început-o prin 2018. În 2019 s-a înscris la primul maraton și a ajuns acum la un palmares de medalii: șapte curse Spartan, trei maratoane de 42 km – Via Maria Theresia, Carpathia Trails, Bucharest Maraton – și șapte semi-maratoane.

A recuperat anii pierduți și și-a transformat propriul corp așa cum îl inspirase Rocky Balboa. De altfel, pasiunea pentru marele Silvester Stallone și numele său de ring îl urmează toată viața. Numerele mașinilor sunt ROK, iar business-ul cu fitness se numește ROKFIT. Pentru că acest ROK îi inspiră forța și puterea de a lupta, de a rezista și de a depăși obstacolele vieții.

Familia, sprijinul neprețuit
Cătălin și soția sa și-au absolvit studiile universitare la Cluj. După o perioadă scurtă în care au muncit pe meleaguri clujene, au decis să se întoarcă acasă, la Vișeu, să pună bazele propriei lor vieți de familie și să-și îndeplinească visul de a munci, de a-și urma pasiunile. S-au cunoscut în 2006, iar din 2010 sunt căsătoriți.

Au împreună doi copii, iar familia îl susține în totalitate. Îmbină perfect activitățile de familie cu pasiunile și avem numeroase dovezi în acest sens.

”Pandemia ne-a schimbat puțin viața. Am ajuns să petrecem mult mai mult timp împreună, am construit acasă chiar și un adăpost pentru câini abandonați. Iar ca să-mi sprijin soția în această pasiune de a avea grijă de patrupede, am urmat și un curs de technician veterinar pentru a le putea asigura tratamentele necesare. Mergem mult în excursii, facem sport împreună, lucrăm împreună. Acum soția mea își dorește să dezvoltăm o afacere și pe partea hotelieră, trăind într-o zonă turistică atât de frumoasă, însă eu mă axez pe partea de fitness și ea se va ocupa de visul ei. Ne susținem reciproc și asta e tot ce contează. Ne place să visăm departe și am reușit aproape tot ce am visat”, ne mărturisește Cătălin.

A visat departe și a reușit. Drumul continuă
Pentru că are o pasiune pentru mașini, Cătălin a urmat studii în domeniu. Are propriul său service auto și a performat. Dar are și o colecție impresionantă de mașini, dintre care cea mai râvnită de el a fost un Porche 911 Turbo S, care are 650 cai putere. Atât de mult a crezut în visul său încât a reușit să și-l îndeplinească într-o bună zi.

Evident că vrea să aibă și un Lamborghini și spune, cu zâmbetul pe buze, că într-o zi îl va avea.

”Sunt un om visător, care crede în destin și în legile universului, în puterea atracției. Ceea ce îți setezi tu în minte că vei avea într-o zi, vei avea. Mi s-a demonstrat asta. Am sprijinul și susținerea familiei, am doi copii minunați. Dar vreau mai mult. Vreau să-i ajut și pe alții să trăiască sănătos și să arate bine. Mi-am demonstrat mie, în primul rând, că pot arăta în acest fel, că pot face sport, am studiat și studiez în continuare. Îmi plac rezultatele pe care le-am avut cu prietenii mei pe partea de nutriție echilibrată și sport și ofer consultanță chiar și online. Dacă mie nu mi s-a dat nicio șansă și am reușit să performez, înseamnă că se poate, că totul e posibil”, spune cu optimism convingător tânărul antrenor.

Cum puteți beneficia de serviciile Rokfit
Cătălin, de când și-a dezvoltat pasiunea pentru fitness, a avut rezultate remarcabile cu sine însuși și cu cei care au apelat la sfaturile și experiența sa.

Larisa, una dintre viețile schimbate de Cătălin
Acum, aveți șansa să beneficiați de servicii de fitness chiar și la sute sau mii de kilometri distanță. Și nu numai. Cătălin Grad vă va oferi rețete delicioase, meniuri adaptate nevoilor fiecăruia și, mai mult, vă va învăța să mâncați corect. Pentru el, înfometarea nu este o soluție. Modul de viață sănătos și redarea încrederii în propria persoană sunt planurile de început. Puteți lua legătura cu el accesând profilurile de pe rețelele sociale și vă puteți abona la canalul său de YouTube

Sursa graiulsalajului.ro

Te-ar putea interesa si

VIDEO: TREI ucraineni cu degerături la mâini şi picioare, recuperaţi cu elicopterul SMURD. Două avalanşe s-au pornit în timpul misiunii de salvare din Munţii Maramureşului – ACTUALIZARE

Redactie

Deputatul PNL Călin Bota: Proiectul Autostrăzii Nordului, care va aduce dezvoltare pentru Maramureș, se află pe făgașul cel bun

Vasile Dale

VIDEO / FOTO: Incendiu la un vagon dezafectat, dar și la o macara pe str. Depozitelor (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult