BREAKING NEWSMaramuresul Istoric

SIGHETU MARMAŢIEI: Judecătoria admite executarea silită a primarului Vasile Moldovan pentru recuperarea cheltuielilor de judecată efectuate de consilieri în procesul privind dizolvarea Consiliului Local

În aceste zile pe rolul Judecătoriei Sighetu Marmației sunt mai multe procese prin care executorul judecătoresc Aniţei Dorel a solicitat încuviințarea executării silite a primarului municipiului, Vasile Moldovan, în vederea recuperării cheltuielilor de judecată efectuate de către 13 consilieri locali în procesul intentat de către primarul Moldovan împotriva Consiliului local prin care solicita dizolvarea acestuia, pe fondul unor nemulțumiri ale primarului, având în vedere că acesta nu avea la momentul respectiv o majoritate la vot în CL.

Procesul privind dizolvarea Consiliului local Sighet a fost pierdut definitiv de către primar la finele anului trecut. Cu toate acestea, Vasile Moldovan s-a încăpățânat și refuză să achite cheltuielile de judecată către cei 13 consilieri locali, care au făcut parte din proces.

Vasile Moldovan trebuie să achite către cei 13 consilieri suma de 6.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată (câte 500 lei / consilier local parte din proces). Având în vedere refuzul primarului de a achita sumele în cauză către consilieri, aceștia s-au îndreptat împotriva primarului, apelând la un executor judecătoresc.

Judecătoria Sighet a încuviințat începerea executării silite a primarului pentru recuperarea sumelor cuvenite. Luăm exemplu dosarul nr. 1103/307/2022 prin care Judecătoria Sighet a aprobat la data de 21 aprilie a.c. începerea executării silite a primarului Vasile Moldovan de către executorul judecătoresc în vederea recuperării sumei de 500 lei în favoarea consilierului local Nicolae Iuga. La suma de 500 lei se vor adăuga și celelalte cheltuieli efectuate de către executor în vederea recuperării sumei de 500 lei. Sentința Judecătoriei Sighet este definitivă.

„Nu înțeleg încăpățânarea primarului în a plăti către noi (cei 13 consilieri locali – n.r.) cheltuielile de judecată. Nu înțeleg de ce trebuie să ajungem la executori judecătorești, prelungirea scandalului etc. Ai pierdut, acceptă și mergi mai departe, nu te crampona într-o cauză fără izbândă”, îi transmite consilierul local Nicolae Iuga primarului Vasile Moldovan.

Dacă primarul va achita de bună voie în ultimul moment sumele datorate sau va aștepta ca executarea silită să își urmeze toți pașii, rămâne de văzut.

SURSA Sighet247.ro

Te-ar putea interesa si

NE ARD MUNTII: VF TOROIAGA DIN BAIA BORSA CUPRINS DE FLACARI. INTERVIN POMPIERII MILITARI SI CIVILI. 30 hectare de pădure alpină afectate de incendiu (GALERIE FOTO, VIDEO – ACTUALIZARE2)

Vasile Dale

Ana, băimăreanca ucisă de o haită de câini în București a ajuns la capela cimitirului Horia 1

Vasile Dale

Formare profesională în domeniul machiajului semipermanent: merită efortul?

Vasile Dale

1 mesaj

NELU BUZURA aprilie 21, 2022 at 6:13 pm

Mă mir cum au votat cei din sighet ,un asemenea personaj în persoana domnului moldovan vasile!, a fost PREFECT DE MARAMURES ,și nu a făcut nici un demers către GUVERN pentru a obtine sporul de RISC ,conform legi 153/2017 și conform HG 153/2018 ȘI conform legi 448/2006 cu modificările ulterioare care prevede un SPOR DE RISC DE 15% PENTR ANGAJATI AI PERSOANELOR CU DIZABILITĂTI GRAVE!!!, așa că acum are ce merită!!, „CE VEȚI SEMĂNA ACEEIA VETI CULEGE DOMNULE MOLDOVAN VASILE „

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.