BREAKING NEWSEvenimentImportantTara Chioarului

FOTO: Administrația din Mireșu Mare dorește regularizarea Văii Iadăra. Proiect de 70 milioane de lei

Primarul comunei Mireșu Mare a anunțat faptul că la mijlocul acestei săptămâni s-a deplasat la București, unde a avut mai multe întâlniri cu factori decidenți din Guvernul României.

”Principalul aspect pe care am dorit să îl rezolvăm a fost cel al regularizării și amenajării Văii Iadăra. Pentru a putea face acest lucru am avut o discuție cu directorul general al Apelor Române. Totodată, am participat la dezbaterile din comisia de agricultură a Parlamentului României unde s-a dezbătut legea cadastrului. Am avut și o întâlnire cu ministrul agriculturii în care am discutat problemele cu care se confruntă agricultorii și fermierii din comuna noastră” a spus Ioan Mătieș, primar Mireșu Mare.

”Ne propunem regularizarea văii Iadăra pe traseul său în satele Stejera, Iadăra, Tulghieş şi Mireşu Mare până la vărsarea în Someş. Pe lângă amenajare albiei (dragare, terasamente), proiectul include construcţia de poduri, podeţe şi drumuri, acolo unde este cazul. Valoarea totală a proiectului ar fi de peste 70 milioane lei (TVA inclus). Actualmente suntem în stadiu de primire a ultimelor avize şi a deciziei de finanţare” a adăugat primarul.

S-a amenajat curtea Școlii din Mireșu Mare

Săptămâna trecută au început lucrările pentru amenajarea curţii şcolii Mireşu Mare. ”Aleile vechi nefolosite şi fostele WC-uri din curte, dinainte de racordarea la canalizare, vor fi înlocuite cu un gazon frumos, pe măsura unei comunităţi de oameni gospodari aşa cum este Mireşu Mare! Alături de noi în aceste lucrări de amenajare sunt conducerea şi personalul şcolii Mireşu Mare” a transmis Ioan Mătieș, primar Mireșu Mare.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

Ionel Bogdan: Germania este un partener strategic pentru Maramureș, pentru România, iar împreună suntem alături de Ucraina

Redactie

Fiul primarului rupe tăcerea despre Maria Tomoiagă, fata preotului care s-a aruncat de la etaj: „Acel mesaj nu era pentru mine. Fiecare a plecat pe drumul lui”

Vasile Dale

ALCOOLEMIE RECORD LA TG. LĂPUŞ: Şofer depistat de poliţişti cu o concentraţie de 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.