Important

ACŢIUNI: Controale pentru verificarea respectării protecției mediului și regimului deșeurilor şi a legalităţii furnizorilor de servicii de securitate privată

Ieri, 19 mai, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat un control pentru verificarea respectării legislației privind regimul deșeurilor și protecției mediului.
Activitățile au vizat un punct de lucru din municipiul Baia Mare, având ca administrator un bărbat de 37 de ani din municipiu.
Polițiștii au constatat faptul că în perimetrul interior se află depozitate necontrolat și necorespunzător diferite tipuri de deșeuri generate din activitatea desfășurată, considerate deșeuri periculoase care afectează factorii de mediu.

De asemenea, polițiștii au identificat un recipient din material plastic, de culoare alb, cu o capacitate de 1.000 litri, care conţinea cantitatea de aproximativ 1.000 litri uleiuri uzate generate de la activitatea de service.
Conform art. 29 din OUG 195 din 2005 ”gestionarea deşeurilor se efectuează în condiţii de protecţie a sănătăţii populaţiei şi a mediului şi se supune prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, precum şi legislaţiei specifice în vigoare”, iar conform art. 94 ”protecţia mediului constituie o obligaţie a tuturor persoanelor fizice şi juridice”.
La momentul controlului, administratorul punctului de lucru nu a putut oferi polițiștilor documente care să justifice încheierea unui contract cu o societate comercială care colectează, reciclează şi neutralizează uleiurile uzate.
Având în vedere aspectele constatate, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri ori substanțe periculoase, faptă prev. și ped. De art. 98, alin 2, lit. a din O.U.G. 195 din 2005. Cantitatea de 1.000 de litri de ulei uzat a fost indisponibilizată și lăsată în custodie bărbatului de 37 de ani până la clarificarea situației juridice.

*****

Ieri, polițiștii din Ulmeni, în colaborare cu cei ai Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au desfășurat o acțiune comună pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului şi de verificare a legalităţii furnizorilor de servicii de securitate privată, în conformitate cu prevederile H.G. 301 din 2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor şi protecţia persoanelor desfășurată în orașul Ulmeni.
Astfel, polițiștii au verificat cinci societăți comerciale care își desfășoară activitatea în zona supusă controalelor, iar în urma celor constatate, polițiștii au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de lei.

Te-ar putea interesa si

Grup operativ exclusiv pentru minorii ucraineni neînsoțiți, aflat sub coordonarea DGASPC

Redactie

CONTROALE: Acțiune pe linia domeniului de reparații de autovehicule

Redactie

STAGIU DE PREGĂTIRE: 64 de elevi ai şcolilor de poliţie îşi încep practica la IPJ Maramureş

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.