Eveniment

RUTIERE: Polițiștii maramureșeni, pe urmele şoferilor certaţi cu legea

Sâmbătă, 21 mai, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș, polițiștii din Ulmeni și polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Fărcaşa, au organizat și desfășurat acțiuni pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză.
Acțiunile au vizat principalele artere de circulație, respectiv D.J. 108A pe tronsonul Sălsig – Fărcașa – Buzești, pe D.N. 1C Baia Mare – Șomcuta Mare, D.N. 18 Vișeu – Sighetu Marmației și D.N. 19. Polițiștii rutieri au folosit radare Autovision și pistoale TruCam în vederea depistării conducătorilor auto care nu respectă viteza legală.
Astfel, au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 58.290 de lei, din care 71 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Ca măsuri complementare, polițiștii rutieri au dispus reținerea a 16 permise de conducere, toate pentru viteză excesivă și a unui certificat de înmatriculare.
Totodată, ieri, 22 mai, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș, în intervalele orare 09:00-12:00 și 15:00-18:00 au organizat o acțiune pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză. Aceasta a fost desfășurată pe D.N. 1C Baia Mare-Satulung, D.N.18B Baia Mare – Cerneşti și D.N. 18 Vișeu de Sus-Sighetu Marmaţiei.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 71 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 41.510 lei, din care 52 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Ca măsură complementară s-a dispus reținerea a 13 permise de conducere pentru viteză excesivă și a unui certificat de înmatriculare.
De asemenea, în perioada 16-22 mai, polițiștii din cadrul Compartimentul Rutier Baia Sprie împreună cu lucrători din cadrul Postului de Poliție Șișești, au organizat şi desfăşurat acţiuni pe linie rutieră.
În cadrul acestora, polițiștii au verificat 60 de autovehicule, au legitimat 95 de persoane, iar pentru neregulile constatate au aplicat 43 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 26.360 lei.
Ca măsură complementară au dispus reținerea a șase permise de conducere, a două certificate de înmatriculare și a două seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiștii maramureșeni în acest weekend

În acest weekend, polițiștii maramureșeni au depistat opt bărbați, șapte maramureșeni și unul din Sălaj, cu vârste cuprinse între 27 și 45 de ani în timp ce nu respectau legislația rutieră în vigoare.

Șase dintre aceștia au fost identificați de polițiști constatându-se faptul că au condus autoturisme cu o alcoolemie între 0,65 și 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că unul dintre aceștia a condus un autovehicul neînmatriculat, altul a condus fără să dețină permis de conducere, iar doi au provocat accidente rutiere soldate cu pagube materiale.
Toți bărbații au fost transportați la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În ceea ce îi privește pe ceilalți doi bărbați, polițiștii i-au depistat conducând mopede neînmatriculate și fără să dețină permis de conducere.
În toate cauzele, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

Te-ar putea interesa si

PERCHEZIŢIE DOMICILIARĂ: Armă de foc, trofee, coarne de cerb, carne de vânat. dar şi capcane găsite în casa unui bărbat din Iadăra

Redactie

FOTO: Circulaţie greoaie în Pasul Gutâi. TIR blocat. Avalanşă pe DN 18 – ACTUALIZARE

Redactie

Reținut pentru incendierea a două maşini la Săbişa

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult