Important

Proiectul Relații sănătoase vs. relații toxice s-a încheiat în acest an școlar

Vacanța mare, mult așteptată, bate nerăbdătoare la ușă. Astfel toate activitățile, proiectele derulate pe parcursul anului școlar s-au încheiat.

Elevii de la Colegiul Tehnic „C. D. Nenițescu” din Baia Mare, pleacă în vacanță mai preveniți, respectiv mai pregătiți în ceea ce privește identificarea relațiilor nesănătoase. Iar aceasta pentru că au avut parte de o serie de întâlniri cu polițiștii de prevenire de la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș prin proiectul de parteneriat intitulat „Relații sănătoase vs. relații toxice”.

Proiectul a vizat prevenirea violenței domestice și a agresiunilor sexuale. Astfel elevii au aflat formele violenței în familie, modalități de identificare a relațiilor disfuncționale, ce pot face pentru a preîntâmpina deznodăminte tragice, cui pot cere ajutor. De asemenea au aflat diferența dintre un compliment și hărțuirea sexuală, dintre hărțuire și agresiune, precum și dreptul de a nu tolera astfel de comportamente.

Viața este o călătorie plină de momente memorabile, obstacole, piedici, oameni frumoși, oameni prietenoși, oameni mai puțin frumoși sau chiar periculoși. Pentru ca un tânăr să facă față tuturor provocărilor pe care viața le oferă, este important să fie pregătiți și din punct de vedere social și emoțional, nu doar intelectual. Pentru aceasta polițiștii de prevenire vin în întâmpinarea lor cu informații utile adaptate societății în care trăiesc.

Polițiștii le doresc tuturor copiilor, tinerilor să se bucure de o vacanță numai cu momente memorabile!

Te-ar putea interesa si

PAȘAPORT PENTRU VACANȚĂ: Program de lucru cu publicul special la Serviciul de Pașapoarte Maramureș, în data de 1 iunie

Redactie

PREVENIRE: Acțiune de verificare în domeniul sistemelor de pază și securitate

Redactie

Sport! Patric Ilut campion mondial (galerie foto)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.