BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

REVENIRE . Un arestat preventiv şi doi reținuți pentru 24 de ore în cazul eventimentului de pe strada Păltinişului

Urmare a evenimentului produs pe strada Păltinișului în seara zilei de 6 iunie, în urma activităților informativ-operative, polițiștii băimăreni au identificat trei persoane bănuite de comiterea faptelor de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Este vorba despre trei tineri de 20, 22 și 26 de ani din Baia Mare, Baia Sprie și Coltău.

Ieri, față de aceștia a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Toți trei au fost depuși la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

Azi, unul dintre ei a fost arestat preventiv.
În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 zile, din data de 10.06.2022 până în 09.07.2022 inclusiv, a inculpatului Ciucur Alexandru Marius, pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, prevăzută de art. 193 alin. (2) C.pen., distrugere, prevăzută de art. 253 alin. (1) C.pen. şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, prevăzută de art. 371 C.pen., cu aplicarea art. 77 lit. a) C.pen., art. 38 alin. (1) şi (2) C.pen. şi art. 41 alin. (1) C.pen. Se respinge solicitarea apărătorului inculpatului de a se dispune împotriva sa măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

Ceilalți doi sunt cercetați în stare de libertate.

Ce spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare

Procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare a dispus, la data de 09.06.2022 punerea în mișcare a acţiunii penale împotriva inculpatului C.A.M. pentru săvârşirea infracţiunilor delovirea sau alte violențe, prevăzută de art. 193 al. 2 Cod penal, distrugere, prevăzută de art. 253 alin. 1 Cod penal și tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. a Cod penal, art. 38 alin. 1 și 2 Cod penal și art. 41 alin. 1 Cod penal.

            Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, la data de 06.06.2022, în jurul orei 19:40, inculpatul  C.A.M. în timp ce se afla pe strada Păltinișului din municipiul Baia Mare, a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate C.D., provocându-i acesteia leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, iar în aceeași împrejurare, împreună cu alți doi coinculpați a lovit cu pumnii și picioarele autoturismul persoanei vătămate C.D., producând distrugeri acestuia, modalitate în care a tulburat grav ordinea și liniștea publică, fiind întreruptă circulația în zonă.

              Dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului C.A.M pentru 30 de zile; judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare a dispus măsura preventivă a arestării preventive a inculpatului C.A.M.

Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Te-ar putea interesa si

TOT MAI MULȚI: Încă un judecător din Maramureș a fost confirmat pozitiv COVID-19

Redactie

VIDEO: Un șofer din Ruscova (Maramureș) a spulberat doi motocicliști de 16 ani într-un sens giratoriu de lângă Jibou

Vasile Dale

RUTIERE: Conducere fără permis la Cătălina, dosare penale pentru doi bărbaţi implicaţi într-un accident rutier la Berchezoaia

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.