E sezonul pozelor în lavandă pe facebook şi instagram. Cei care au astfel de culturi, şi-au deschis larg porţile pentru a le oferi şi altora ocazia să se bucure de kilometri întregi de lavandă.
Lavinia a bătut 70 de kilometri pentru a se bucura de frumuseţea câmpurilor de lavandă pe care a împărtăşit-o, cum altfel, cu toţi prietenii ei virtuali.
Lavinia: Eu sunt o persoană căreia îi place foarte mult în natură şi auzind de această sărbătoare a lavandei am zis că vin să simt mireasma lavandei și să mă bucur de soarele ăsta frumos.
La fel ca ea şi Aurica. A venit din Austria, în vacanţă. Şi nu a ratat ocazia de a se fotografia pe banca de lemn din mijlocului lanului de lavandă.
Aurica: Și noi avem lavandă acolo. Este foarte frumoasă acolo. Dar sora mea şi cu prietena mea, mi-au spus că aici e senzațional și trebuie să văd.
După ce s-au bucurat de soare, vizitatorii s-a oprit la standul de limonadă. La mare căutare de altfel printre turiști.
Comerciant: Avem miere de albine care îndulcește lavandă și apoi flori de lavandă și mentă care sunt în proporții secrete.
Cultura care serveşte acum ca decor pentru şedinte foto a fost înfiinţată în urmă cu 7 ani. Eleonora şi Giovani s-au îndrăgostit de comuna Groşi după 20 de ani petrecuţi în Canada. Aici, şi-au transformat pasiunea într-un stil de viață şi au pus bazele a ceea ce astăzi este cea mai mare cultură ecologică de lavandă din nordul ţării.
Eleonora Pagarini, proprietar cultura de lavandă: Am avut un petec de pământ în colțul asta de răi și ce potrivea cu el a fost lavandă. Și lavandă este dragostea mea de demult.
Planta este recunoscută şi pentru proprietăţile sale.
Nicoleta Mureșan: Uleiul esențial de lavandă este foarte bun aplicat direct pe piele, pentru diferite afecțiuni, care țin de dermato cosmetice. E foarte bun pentru durerile de pentru durerile de cap.
Biletul de acces la sărbătoarea Lavandei costă 15 lei.
observatornews.ro