Important

„Despre puterea vulnerabilității” la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare

Vacanța își intră încet, încet în drepturi. Activitățile s-au încheiat la majoritatea unităților de învățământ. Unii elevi se pregătesc pentru examene, alții pentru aventuri de neuitat.
Elevii de la Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare sunt pe ultima sută de metri. Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș a avut un proiect de parteneriat cu acest liceu, prin sprijinul consilierului școlar, proiect intitulat „Despre puterea vulnerabilității”.

Polițiștii de prevenire au desfășurat activități pe diferite teme în cadrul proiectului, de la prevenirea agresiunilor sexuale, la siguranța în mediul online și până la prevenirea consumului și traficului de substanțe interzise.
Ultima activitate la acest colegiu a avut loc săptămâna trecută, iar tema de discuție a fost prevenirea consumului de substanțe interzise. La activitate au fost prezenți și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi.
Elevii au avut ocazia să experimenteze starea unui consumator de alcool și a unui consumator de substanțe interzise, prin joc, cu ochelarii care simulează cele două tipuri de consum.

În cadrul proiectului au fost realizate 12 activități preventive la care au participat 269 de elevi.

Polițiștii de prevenire nu intră în vacanță, își vor continua activitățile și în perioada vacanței, în tabere, în spațiul public, pentru a fi alături de copii, tineri și cetățeni în general, pentru un sezon estival în siguranță.

Te-ar putea interesa si

ISJ Maramureș: Au sosit 1.515 laptopuri pe elevii din judeţ prin proiectul privind Învățământul Secundar — ROSE

Vasile Dale

CAMPANIE UMANITARĂ: Poliţiştii din Seini au donat sânge

Vasile Dale

L-AȚI VĂZUT? Polițiștii maramureșeni caută un bărbat de 64 de ani din Rona de Sus

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult