BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

APEL UMANITAR – VIDEO: cinci băieți, o fată și părinții lor au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu (actualizare)

Un caz cutremurător a ajuns în atenția noastră chiar la început de săptămână. O familie alcătuită din opt membri, doi părinți și șase copii, cinci băieți și o fată, au rămas fără acoperiș deasupra capului.

Copiii au vârste de la 7 la 14 ani. Și, atenție, cei cinci care merg acum la școală, sunt cu toții PREMIANȚI! Adică, în pofida condițiilor inadecvate, poate, de a face față actualelor cerințe, sunt elevi foarte, foarte buni. Cel de-al șaselea va intra la școală.

Cazul a fost făcut public de Ionica Viorica Opriș, președintele Asociației Suntem Vocea Lor din Sighetu Marmației, iar DirectMM.ro a obținut informații suplimentare de la inițiatoarea campaniei umanitare. „Dragii mei, nu am crezut vreodată ca voi face o așa postare, cel puțin nu pentru ei, dar avem nevoie de ajutor. Șase copii, opt suflete au pierdut agoniseala de o viață. Le-a ars casa într-o clipită. Vă rog ajutați-mă să îi ajut, chiar merită! Materiale.de construcții, electrice, cam de tot… Au nevoie de tot!… Avem nevoie de haine si de incaltaminte pentru copii:

Liviuta – Papuci- 33 haine 154

Bogdi – haine 116papuci 28

Codruț – haine 164 papuci38

Adelin-haine 12 ani papuci 33-34

Vladut – haine 164papuci34

Cătălin – haine 165 papuci 39 40

Tata- haine 165 pantof 40

Mama- haine 164 pantof 36.5

Va rugam sa aduceti doar haine purtabile, de vara! Va multumim! ”, arată Ionica Viorica Opriș. Aveau o căsuță pe Dealul Cetății din Sighetu Marmației.

Focul ar fi izbucnit de la boilerul din baie. Și în câteva secunde totul s-a transformat în scrum. Știm, nu e nici Crăciun, nici Paște! Dar adevăratele fapte bune continuă anul tot! Tocmai de aceea apelăm acum la solidaritatea noastră maramureșeană! Haideți să îi ajutăm! Puteți să o faceți aici! 

Nume: Asociatia `Suntem Vocea Lor` , IBAN: RO10BRDE250SV96687242500, in EUR, B.R.D. – G.S.G., codul SWIFT: BRDEROBU.

Nume: Asociatia `Suntem Vocea Lor` , IBAN: RO77BRDE250SV96686872500, in RON, B.R.D. – G.S.G., codul SWIFT: BRDEROBU. Specificați Familia Costan!

În ultimele 72 de ore, personalul subunităților I.S.U. Maramureș a participat la 14 acțiuni, din care 10 au fost intervenții, 2-exerciții cu forțe și mijloace în teren, 1– acțiune de sprijin, iar într-un caz nu a mai fost nevoie de intervenție.

Din totalul intervențiilor, 8 au fost la incendii și câte 1– asistență medicală de urgență, respectiv alte intervenții. Dintre incendii, două au izbucnit în gospodăriile populației. Astfel, duminică 26 iunie, în jurul orei 04.30, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD, din cadrul Gărzii nr. 2 de Intervenție Bogdan Vodă, au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu semnalat într-o gospodărie din localitatea Ieud. Au ars o magazie de lemne și acoperișul unei anexe, pe o suprafață de circa 60 de metri pătrați. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric la un echipament de iluminat improvizat.

Tot duminică, în jurul orei 21.30, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației au intervenit la localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie situată pe strada Dealu Cetății, din municipiu. Au ars circa 100 de metri pătrați de acoperiș, pereți despărțitori din lemn și mobilier. Incendiul s-a declanșat, cel mai probabil, din cauza amplasării necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzit.

În aceeași perioadă, pompierii maramureșeni au mai intervenit la localizarea și lichidarea a 5 incendii de vegetație. În acest sens, în contextul valului de căldură ce afectează zona noastră, reamintim cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor de vegetație:

  • să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
  • să nu utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);
  • arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate;
  • cetăţenii se vor interesa la primărie, în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate, în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
  • arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă;
  • să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea acesteia.

Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale se poate executa numai cu acordul autorității competente pentru protecția mediului și după informarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență. Potrivit art. 8, alin. (2) din Ordinului ministrului internelor și reformei administrative și al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 605/579-2008 pentru aprobarea Dispozițiilor generale de apărare împotriva incendiilor pe timpul utilizării focului deschis la arderea de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale, cu modificările și completările ulterioare, se exceptează de la obținerea permisului de lucru cu foc deschis, executarea arderii vegetației uscate și a resturilor vegetale în cadrul gospodăriei cetățenești.

În conformitate cu prevederile art. 8, alin. (3) din același ordin emiterea permisului se face prin grija primarului, de către șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență sau persoana desemnată în acest sens.

Totodată, reamintim cetățenilor că în conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO din satele ”metropolei” ULMENI: I-au racordat la rețeaua de canalizare doar că lucrarea nu a fost recepționată. Sătenii s-au trezit cu dejecțiile în grădini iar mirosul a fost insuportabil (actualizare)

Vasile Dale

BAIA MARE SĂLBATICĂ: Şofer de taxi, strâns de gât de un client în timpul cursei

Vasile Dale

IONEL BOGDAN, PNL: ”Am semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea DJ108A Gârdani – limită cu județul Sălaj

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.