BREAKING NEWSNational

ROMÂNIA: Val de proteste la adresa Guvernului începând de mâine. Polițiștii, angajații CFR și pensionarii militari ies în stradă

Val de proteste la adresa Guvernului începând de mâine. Polițiști, angajați CFR și pensionari militari ies în stradă și cer salarii și pensii mai mari.

Iulian Surugiu, fondatorul Sindicatului Național al Agenților de Poliție a vorbit la Antena 3 despre protestul pus la cale de sindicaliști: 

„Trebuie să aducem aminte publicului că de foarte mulți ani de zile, salariile polițiștilor sunt o problemă națională, o problemă pe care au creat-o politicienii și aceea că acum vreo 10-12 ani în urmă, pe politicieni nu îi interesa foarte mult salariile polițiștilor și o să fiu drept cu dumneavoastră și o să spun că, cu ghilimelele de rigoare, polițiștii se mai descurcau și ei.

Numai că între timp au apărut DNA-ul, DGA-ul, „Doi și-un sfert” și atunci polițistul a intrat într-o normalitate, adică de aceea de a nu se mai descurca. Numai că politicienii au uitat de o bucată de timp să îi dea polițistului drepturile cuvenite.

În 2015, nu mai târziu, polițiștii nu erau plătiți pentru sâmbete, duminici, sărbători legale. Astăzi, când vorbesc cu dumneavoastră, un agent de poliție, că el e elementul de referință, are un salariu de 4000-4500 de lei, în condițiile în care coșul lunar al unei familii cu un copil ar fi undeva la 1.200 de euro.

De aici vin toate problemele.Colegii de la sindicate cer sprijinului și celorlalte categorii de oameni, pentru că societatea română este și ea e în urmă cu salariile. Deci foarte bine că procedează la protest. Acum să vedem cât de departe vor merge liderii sindicali, pentru că atunci când ești lider sindical trebuie să-ți asumi și ce ți-ai propus, trebuie să obții”, a spus Iulian Surugiu, la Antena 3.

Salariile bugetarilor, majorate de Guvern. Ministrul Muncii: „Se va aplica chiar din luna august”

Guvernul ia cu o mână şi dă cu alta. Deşi a majorat taxele şi impozitele şi pregăteşte măsuri de austeritate în încercarea de a echilibra bugetul ţării, Executivul majorează acum salariile bugetarilor.

Există însă o excepţie: veniturile demnitarilor vor rămâne neschimbate.

„Este vorba despre a respecta o lege, cum este Legea salarizării în sistemul public. Nu a fost atacată la Curtea Constituţională, ci a fost suspendată aplicarea ei în mod iresponsabil de către doi prim-miniştrii de dreapta care nu au avut niciun moment grija veniturilor populaţiei din România.

Noi acum nu facem altceva decât să aplicăm, pe cât posibil, Legea 153. Aşa cum aţi prezentat, ne dorim să se aplice chiar din luna august şi să se acorde o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de legea-cadru pentru anul 2022″, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii, în direct la Antena 3.

Totodată, angajaţii din Ministerul Transporturilor şi Ministerul Culturii vor beneficia de o creştere cu 15% pentru complexitatea muncii, la fel ca şi în cazul angajaţilor Institutului Naţional de Statistică (INS).

„Este un memorandum care a fost aprobat în Guvern cu privire la salariile din INS şi o echilibrare în ceea ce înseamnă salariile din Ministerul Culturii şi Ministerul Transporturilor. S-a făcut analiza tuturor bugetelor şi s-a discutat cu toţi ordonatorii, în special cu ministerele.

Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin Legea Bugetului pe fiecare ordonator principal de credite”, a mai explicat ministrul Marius Budăi. (Sursa: www.antena3.ro)

Te-ar putea interesa si

ZIUA NAŢIONALĂ SALVAMONT: CJ Maramureș – Autosanitară nouă, dotată special pentru misiunile de salvare, pentru Serviciul Salvamont Maramureș

Redactie

TRAGEDIE LA CATALINA: BICICLIST ACCIDENTAT MORTAL DE UN AUTOTURISM (FOTO/VIDEO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: CĂTĂLINA – 2 muncitori au fost electrocutați, unul mortal, de un cablu rupt de la rețeaua de înaltă tensiune. (actualizare)

Vasile Dale

1 mesaj

nelu buzura august 7, 2022 at 10:37 pm

Cum sa fie cosul zilnic 1200 euro? Poate ati vrut sa scrieti cosul pe o luna !!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.