BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: Reacția sindicaliștilor din IPJ Maramureș – ”IGPR-ul asta face! Caută vinovați în rândul polițiștilor!”

Articolul publicat astăzi de site-ul www.vasiledale.ro în care prezentam cum polițiștii, dispecerii, jandarmii, adjunctul șefului Poliției Municipiului Baia Mare au dat ”cu subsemnatul” în fața ”specialiștilor” veniți de la IGPR după ce un polițist de la Ordine Publică a fost lovit cu un bolovan în cap.

Ne așteptăm la o reacție imediată din partea sindicaliștilor din IPJ Maramureș. Ionuț Andrei Pop, vicepreședintele Sindicalului Europol, ne-a declarat lucruri deosebit de grave. Lucruri pe care cei din comanda Inspectoratului General al Poliției Române le cunoscut de ani buni și care au fost refuzate. Fără nicio explicație.

”IGPR-ul asta face! Caută vinovați în rândul polițiștilor. E adevărat că polițiștii care au participat la intervenție au fost audiați. Dar nu poți să cauți vinovații printre polițiști. Ei știu destul de bine că structura IPJ Maramureș este subdimensionată! Vă dau și exemplu. IPJ Sălaj are dublu numărul de polițiști raportat la 100.000 de locuitori. Maramureș nici nu se apropie de minimum la nivel național.

Să nu mai spun că noi, ca județ, avem relief muntos, avem graniță cu Ucraina, avem graniță externă a Uniunii Europene. Un alt exemplu: Poliția municipiului Satu Mare are de două ori mai mulți polițiști decât Municipiul Baia Mare. Noi ca sindicat am cerut de nenumărate să ne aloce oameni să ajungem măcar la nivelul minim de polițiști la o sută de mii de locuitori. Toate cererile au fost fie ignorate, fie refuzate! Când se întâmpla astfel de lucruri rapid vin în control și caută vinovați printre polițiști. Rapid se spală pe mâini ca nu cumva opinia publică să știe că vinovații sunt de fapt la nivelul IGPR. Au distrus serviciul de Ordine Publică.

Toate structurile nou înființate, cum ar fi Poliția Animalelor, de unde au luat oameni? De la Ordine Publică. Nu se poate ca într-un municipiu ca Baia Mare, cu 4 zone în care sunt probleme, să ai 6-8 oameni în stradă. 3-4 echipaje. Polițiștii de la Ordine Publică sunt primii care intervin. Înaintea tuturor, înaintea jandarmilor. Vă spun doar că înainte de a fi distrus acest sector în Baia Mare erau 34 de echipaje de Ordine Publică! 34 echipaje!!!! Acum sunt 3-4!!!

Nimeni de la nivel central nu vede că polițiștii au depășit cu mult numărul anual de ore suplimentare care se poate face. Abia acum au început cei de la IGPR să înzestreze polițiștii cu arme noi, cu echipament de protecție. Dar oare când vom avea și autovehicule de transport persoane imobilizate, reținute? La nivelul nostru sunt din anul 2002. De 20 de ani!” a declarat Ionuț Andrei Pop, vicepreședintele Sindicalului Europol.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

SPITALUL JUDEȚEAN: Reluarea activității în vederea obținerii Avizului de Siguranță a Circulației pentru șoferii profesioniști în Ambulatoriul Integrat

Redactie

VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE: O femeie din Bocicoiu Mare a ajuns la spital după ce fostul soţ a tăiat-o

Redactie

RUTIERE: Beat la volan în Sighetu Marmaţiei, minor lovit de o maşină în Vişeu de Sus

Redactie

1 mesaj

Sechel Benoni august 11, 2022 at 4:48 pm

Așa a fost întotdeauna …

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.