BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIVITATE: INCREDIBIL – Prin ordonanțele lor, procurorii încurajează furtul și tăierile ilegale de lemn din zona Borșa – Vișeu!!!

In 18 iunie 2022 vă prezentam ÎN EXCLUSIVITATE imagini video înregistrate în noaptea de 17/18 iunie cu un transport ilegal de masă lemnoasă. Atunci, un apel la 112 a anunţat că pe in zona Valea Fătului un camion care tracta o remorcă, ambele pline cu lemn de fag, nu deţine documente pentru masa lemnoasă. Imediat un echipaj s-a deplasat în zonă şi a găsit camionul abandonat pe strada Fătului din Borşa, dar şoferul dispăruse.

Poliţiştii au verificat în aplicaţia Inspectorul Pădurii şi au constatat că nu există niciun aviz de însotire a lemnului respectiv. Astfel, s-a decis confiscarea atât a lemnului, cât şi a camionului şi a remorcii. În total 32,25 mc de lemn rotund de fag. Lemnul dar și autovehiculul cu care era transportată masa lemnoasă au fost indisponibilizate pentru confiscare.

Conform unor surse proprietarul autovehiculului ar fi un cunoscut ”personaj” din Borșa din așa zisul clan Buric, al cărui fiu ar fi tocmai paznic în pădurea de unde s-ar fi tăiat ilegal lemn. Ba mai mult, spun aceleași surse, același fiu ar fi fost prins de polițiști (cu același vehicul, pe aceeași stradă) transportând lemn fără acte. Și în acest caz, polițiștii ar fi întocmit dosar penal.

Procurorul a dispus restituirea ansamblului de vehicule, incurajând astfel furtul de lemn

”Urmare a petiției dumneavoastră înaintată prin email (…) remisă spre competentă soluționare Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș privind restituirea unui autovehicul care inițial fusese indisponibilizt datorită faptului că a fost identificat ca transportând material lemnos fără a deține documente specifice de transport, obiectul dosarului penal nr. 288/P/2022, vă comunicăm următoarele:

-la daa de 17 iunie 2022 autovehicul precizat în petiție a fost identifica de organele de poliție ca transportând cantitatea de 31,18 mc material lemnos fără a deține documente specifice de transport. S-a dispus indisponibilizarea autovehiculului de către lucrătorii de poliție, a fost întocmită documentația pentru înregistrarea dosarului penal, iar ulterior s-a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus instituirea măsurii sechestrui asigurator asupra acestuia, în vederea confiscării speciale. Prin ordonanța din 23 iunie 2022, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus a dispus restituirea autovehiculului.

Pe această cale vă asigură de întreaga noastră disponibilitate cu privire la soluționarea cu celeritate, potrivit competențelor, a tuturor sesizărilor transmise, în scopul menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică”.

Cu alte cuvinte, oamenii sesizează ilegalitățile, polițiștii le constată, întocmesc actele pentru confiscare și pentru cercetarea penală, doar că procurorii dispun restituirea bunurilor folosire la comiterea unor fapte penale. Și ne mai mirăm că Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus a ajuns în urmă cu câțiva ani în atenția presei naționale. Atunci un domn procuror, poreclit ”PROCURORUL NUP” încerca să împace agresorii cu victimele punându-i să meargă a preot pentru a jura cu mâna pe biblie.

Procuror: Promiteţi că nu se mai întâmplă? Cum promiteţi? Ia să văd!

Infractori: Promitem, domnule prim-procuror.

Procuror: Cum?

Infractori: Jurăm.

Procuror: Pe ce?

Infractori: Pe preot, pe Biblie.

Procuror: Şi în faţa mea… Altfel, nu mai veniţi cu lucruri dastea.

Infractori: Domnule procuror, dacă vreodată se mai întâmplă…

Procuror: La puşcărie…

Infractori: La puşcărie.

Procuror: Cea mai grea (pedeapsă). Câţi ani de puşcărie?

Infractori: Câţi doriţi dumneavoastră. Maxim. Pe cât jurăm, pe atât o să mergem.

Procuror: 5 ani. 

Infractori: 5 ani…

Procuror: Bun, puteţi merge acasă.

Imaginile au fost difuzate de Realitatea TV în decembrie 2008 şi au rămas pe internet.

Așteptăm și un punct de vedere din partea Parchetului referitor la acest caz. Nu de alta dar atunci chiar nu vedem rostul întocmirii a tone de hârțogării pentru întocmirea de dosare penale. Haideți să îi lăsăm pe toți românii să radă toate pădurile și să le transporte ilegal unde vor.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

”PACIENTUL ANONIM” ar fi medic: Ar fi trimis scrisori anonime de la Oficiul Poștal Ocna Șugatag reclamând haos în Spitalul Municipal Sighet

Vasile Dale

INTERVENTII: O GOSPODARIE DIN PETROVA A ARS CA O TORTA. 2 KM AU MERS PE JOS POMPIERII (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Clipe de coşmar pentru o familie din Borșa, atacată în miez de noapte – actualizare

Redactie

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.