Important

Poliţiştii printre copiii de la Centrul Multifuncţional Rivulus Pueris

Săptămâna trecută poliţiştii de prevenire şi cei de la Serviciul Rutier au început o frumoasă colaborare cu Centrul Multifuncţional Rivulus Pueris din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Baia Mare.

Preţ de-un ceas poliţiştii au spus poveşti cu tâlc şi au ascultat „greutăţile” vârstei copilăriei. Copiii au aflat soluţiile optime, pentru fiecare situaţie cu care ei se confruntă sau s-ar putea confrunta, direct de la specialişti. Au povestit cu poliţiştii de prevenire despre siguranţa acasă, la şcoală, la locul de joacă, în mediul online, precum şi despre discriminare şi buna relaţionare cu cei de lângă ei, pentru a evita orice fel de conflict.
Au avut ocazia să urce într-o autospecială a poliţiei, să-i vadă dotările, să folosească semnalele luminoase şi acustice şi să interacţioneze direct cu poliţiştii serviciului rutier care le-au oferit informaţii şi explicaţii corecte despre siguranţa lor în spaţul public.

Activităţile de acest gen vor continua şi odată cu începerea anului şcolar pentru ca poliţiştii să ajungă la cât mai mulţi copii, chiar şi părinţi, cu scopul prevenirii victimizării de orice fel al minorilor.

Te-ar putea interesa si

ALĂTURI DE CEI DIN LINIA ÎNTÂI: Spectacol cu ocazia împlinirii a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

Redactie

Doi bărbați depuși în Penitenciarul Baia Mare pentru trafic şi deţinere de droguri

Redactie

George Oros, noul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.