BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

Borșean prins beat și drogat la volan – Zece dosare penale întocmite de polițiștii maramureșeni în acest weeekend

n cursul weekendului ce tocmai a trecut, polițiștii maramureșeni au identificat la volanul unor autoturisme zece bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 47 de ani din diferite zone ale județului, sau chiar din alt județ, pe numele cărora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni rutiere.

Șase dintre aceștia au condus autoturisme aflându-se și sub influența băuturilor alcoolice, fapt dovedit prin testarea cu aparatul etilotest. Cele mai mari valorile rezultate au fost de 1,17 și 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv a unor bărbați de 40 și 43 de ani din Baia Mare și județul Cluj.

Polițiștii maramureșeni au mai întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și cu numere false.

Drogat și beat la volan, dar și cu permis fals

În noaptea de 27 august, polițiștii din Borșa au fost sesizați prin apel de urgență 112 despre faptul că un bărbat conduce un autoturism pe strada Victoriei, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Având în vedere cele sesizate, polițiștii au oprit pe strada Victoriei, un autoturism, la volan fiind identificat un bărbat de 30 de ani din oraș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest,a rezultat o concentrație de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Orașului Borșa-UPU, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge.

Întrucât ar fi existat suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar fi consumat și substanțe interzise, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv.

În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

Acțiuni în Borșa și Șomcuta Mare

Totodată, în aceste zile au fost executate și acțiuni pentru depistarea celor care încalcă normele rutiere în vigoare, desfășurate de polițiștii din Borșa și Șomcuta Mare.

Au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 22.000 de lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut patru permise de conducere.

Te-ar putea interesa si

SĂPTĂMÂNA VERDE la Liceul Teoretic ,,Bogdan-Vodă” Vișeu de Sus – o educație ecologică de o importanță deosebită (foto)

Vasile Dale

FOTO EXCLUSIV: BĂTAIA DE JOC A DSP MARAMUREȘ CONTINUĂ: ”Cum se simte bunica”? Răspuns: ”E bine. E moartă de o săptămână și jumătate!”

Redactie

TÂRGU LĂPUŞ: Oraşul din România unde sunt reciclate 60% din deşeuri. „S-au aplicat amenzi şi în an electoral” – spune primarul

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.