BREAKING NEWSImportant

300 de radare fixe vor fi instalate pe drumuri aglomerate din România. Pe ce tronsoane se vor monta

Poliția Română a început procedurile pentru cumpărarea celor 300 de radare fixe care urmează să fie instalate pe cele mai aglomerate drumuri din țară. Investiția o să coste la început peste 2 milioane 700 de mii de euro. Camerele ar urma să îi ajute pe oamenii legii în captarea plăcuțelor de înmatriculare chiar și la 100 de metri distanță.

Poliția Română a demarat licitația pentru 300 de camere cu un sistem de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare care o să transmită în dispecerat inclusiv dacă șoferii nu au certificat sau ITP valabil.

„Aceste camere vor fi amplasate în 131 de locaţii, pe 3 tronsoane: Bucureşti-Sibiu, Bucureşti-Braşov, Bucureşti-Mangalia. Este vorba despre camere atât mobile cât şi fixe cu ajutorul cărora vor fi identificate abateri de la regimul rutier. Cele mobile vor avea capacitatea de preluare a imaginilor pe ambele sensuri de mers.”, a precizat, la Antena 3, Agentul Horațiu Pop, Direcția Rutieră.

Camerele vor capta plăcuțele de înmatriculare pentru ca mai apoi polițiștii să poată să-i tragă la răspundere pe șoferi. 

13,6 milioane de euro e pregătită Poliția să dea pe acest sistem, se arată în anunțul de licitație. Un alt proiect pentru un sistem de supraveghere în trafic este în discuție la Direcția Rutieră și urmează să intre în linie dreaptă. 200 de camere montate pe autospeciale pentru supravegherea tehnică a șoferilor.

„Vor da într-o tabletă toate datele cu privire la numărele de înmatriculare care sunt surprinse în raza de acțiune și vor da alerte cu privire la furturi sau alte abateri”, explică Gabriel Gîrniță, președintele Sindicatului Poliţiştilor Sidepol România

Acest sistem însă a dat și rateuri în alte state unde este folosit. O femeie din Colorado și mai mulți copii au fost reținuți, încătușați şi puşi la pământ de oamenii legii, după ce sistemul a confundat SUV-ul acesteia cu o motocicletă furată dintr-un alt stat.

Sursa: www.antena3.ro.

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: FOCAR DE INFECȚIE ÎN BAIA MARE – Un apartament de pe strada Grănicerilor a fost umplut cu gunoaie. Locatarii blocului nu mai suportă mirosul insuportabil

Vasile Dale

ACTUALIZARE: Sorina Pintea a cerut să fie dusă de urgență la spital pentru a primi tratament. Ea va fi scoasă din arestul central și dusă la Spitalul Sfânta Maria

Vasile Dale

FOTO/VIDEO: Polițist local surprins sforăind în mașina poliției parcată pe marginea DJ Baia Sprie – Cavnic

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult