BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Platforma Cupromului poluează Baia Mare. Nimeni nu se deranjează să ”pună piciorul în prag”, instituțiile statului aruncă ”pisica dintr-o curte într-alta”

Aseară în Baia Mare a avut loc o nouă poluare în zona fostului combinat de metale neferoase Cuprom. Acolo, apele ”galbene” au ieșit pe străzile din zonă și firește au ajuns în sistemul de canalizare al municipiului. De acolo, direct în râul Săsar, apoi Lăpuș și Someș.

Noi am încercat să discutăm cu cei de la Protecția Mediului Maramureș pentru a afla dacă a făcut cineva analiza apelor ”galbene” ajunse în sistemul de canalizare.

Răspunsul primit a fost șocant: ”GNM nu dispune de laborator. Instituția abilitată pentru monitorizarea cantitativă și calitativă a apelor este SGA Maramureș. Noi am dispus măsuri pentru identiticarea sursei apelor care spală platforma și luarea măsurilor tehnice adecvate pentru ca aceste ape să nu mai fie evacuate în afara amplasamentului. Sancțiunea aplicată se referă la neconformități constatate conform OUG 195/2005 privind protecția mediului. SGA trebuia să se sesizeze, noi nu suntem abilitați să prelevăm probe” a informat Marcela Chindriș, inspector șef Comisaruliui Județean Maramureș al Garzii Naționale de Mediu.

Cum nimeni nu a prelevat probe nu se știe care e gradul de poluare al apelor care ajung pe străzile și canalizările municipiului Baia Mare.

PLUS TV Marmaureș, 6 septembrie 2022

Astfel de probleme de mediu trenează de ani de zile la nivelul întregului județ, însă cetățenii așteaptă în zadar rezolvarea lor.

Articol realizat în colaborare cu PLUS TV Maramureș

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

VIDEO EXCLUSIV: Carambol cu 4 mașini implicate la intrare în Șomcuta Mare, pe DN1C

Vasile Dale

Recompensă pentru găsirea Melindei, fata de 13 ani dispărută în Sighetu Marmației. Sute de oameni o caută pe copilă

Vasile Dale

VIDEO/FOTO: Iarnă și-a intrat în drepturi în Maramureș. Baia Mare acoperită de zăpadă, utilajele de deszăpezire ”ascunse” de ochii șoferilor (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.