BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV VIDEO: Politician, ales al cetățenilor din Cupșeni, prins în FLAGRANT la furat lemn. A luat securea și l-a amenințat pe pădurar

Astăzi vă prezentăm un caz din rubrica ”AȘA NU, NICIODATĂ”. Un consilier local, un ales al poporului, nu s-a sinchisit să depună o cerere la Ocolul Silvic pentru a primi aviz de tăiere și transport de lemn. Acest lucru îl face orice localnic onest și cinstit din orice comună a Maramureșului.

Dar domnia sa, fiind ales cu votul POPORULUI s-a gândit că aceste aspecte ale legislației nu i se aplică. Așa că a mers în pădure, a pus mâna pe drujbă și apoi pe secure, și a început să taie lemn după cum l-a tăiat capul.

Iar pădurarul care are în grijă pădurea din zona cunoscută sub denumirea de ȘATRA a descoperit tăierea ilegală și furtul lemnului. Prima data în data de 12 octombrie 2022, apoi în data de 29 septembrie 2021, apoi în 12 octombrie 2022 iar ultima data în data de 15 octmbrie 2022.

Ultima dată consilierul local al PNL în Consiliul Local Cupșeni, Adrian Griguța (cu domiciliul în satul Costeni, comuna Cupșeni) fost prins în FLAGRANT de pădurar. Angajatul Ocolului Silvic Târgu Lăpuș.

Când s-a văzut ”încolțit” și i s-au cerut explicații, alesul local al cetățenilor din Cupșeni a pus mâna pe secure. Păduarul pentru a nu fi lovit a fugit și a cerut ajutor la 112.

Un echipaj al poliției dar și un echipaj format din patru jandarmi au venit la fața locului. IPJ Maramureș ne-a confirmat faptul că a fost o sesizare la 112 și că s-a intervenit la caz. ”Masa lemnoasă a fost confiscată și a fost dată în custodia Ocolului Silvic. Ancheta este în desfășurare după ce parchetul a înregistrat plângerea” a transmis IPJ Maramureș.

Sursele noastre spun că pe lângă faptul că alesul local are dosar de urmărire penală pentru tăiere ilegală de masă lemnoasă, transport de masă lemnoasă fără aviz este foarte posibil ca, în funcție de rezultatele audierilor, să fie cercetat și sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.

Conform informațiilor noastre valoarea estimată a prejudiciului creat de consilierul local se ridică la aproape 10.000 de lei. De altfel, aceleași surse spun că la domiciliul consilierului sunt și alte lemne care ar fi fost tăiate tot ilegal din zona respectivă, fiind ulterior transportate și depozitate în ograda proprie (29 septembrie, respectiv 12 octombrie).

În opinia noastră nu este normal ca un ales al poporului să dea un asemenea exemplu cetățenilor pe care îi reprezintă. Un consilier local poate fi considerat chiar și un formator de opinie pentru localnicii pe care-i reprezintă.

Și atunci cum poți tu să tai din pădure lemnele după cum visezi noaptea? Chiar dacă este proprietatea ta tot trebuie să te prezinși la Ocol și să faci o cerere pentru ca pădurarul să meargă să îți marcheze lemnul, să ai un aviz apoi pentru transport.

Noi vom urmăriri mersul cercetărilor și vom reveni pe acest subiect.

Dacă sunt persoane care se simt lezate de aceste articol le așteptăm punctul de vedere pe adresa de email: [email protected]. Îl vom publica în cadrul acestui articol.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT LA INTRARE ÎN DEJ / ACTUALIZARE: Un camion al Armatei, care tracta un tun, la un pas să cadă în gol de pe un pod (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

TÂRGU LĂPUȘ: Un șofer băut a făcut prăpăd pe șosea. A distrus un semafor și s-a oprit într-o conductă de gaz

Vasile Dale

INCONSTIENTA: A FURAT UN BMW, L-A CONDUS BEAT SI FARA PERMIS! S-A OPRIT CU EL INTR-O CASA DIN PETROVA, APOI A FUGIT (FOTO/VIDEO EXCLUSIV)

Vasile Dale

1 mesaj

andrei octombrie 30, 2022 at 6:46 pm

Audiatur et altera pars ?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.