BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

FOTO – Bărbații ucraineni fug din calea războiului în România trecând înot râul Tisa. 52 în ultimele 7 zile

Nu este zi în care polițiștii de frontieră să nu preia grupuri de 4, 5 sau 10 bărbați ucraineni care ajung pe teritoriul României după ce au trecut râul Tisa înot. Alte grupuri trec din Ucraina în Maramureș prin munții Maramureșului și ajung tot în custodia polițiștilor de frontieră maramureșeni.

Conform informațiilor oficiale în săptămâna care se încheie astăzi polițiștii de frontieră au preluat 52 de bărbați ucraineni care au trecut ilegal din țara vecină în România. Ei au fugit din țară pentru a nu fi trimiși pe front în zonele de unde războiul împotriva invadatorilor ruși este în plină desfășurare.

Cei mai mulți au trecut frontiera prin râul Tisa în zona municipiului Sighetu Marmației acolo unde apa râului prin unele porțiuni unde apa este mai mică.

Vă reamintim că în țara vecină există o lege privind mobilizarea care interzice ca bărbații între 18 și 60 de ani să poată părăsi legal teritoriul ucrainean.

Ultimii șase bărbați care au trecut ilegal au folosit aceeași zona a râului Tisa. Cu hainele ude, aceștia au cerut ajutorul primului român întâlnit în cale. Este vorba despre consilierul local în Primăria Sighetu Marmației, Nicolae Iuga. ”În această seară, ies din casă să vin spre oraș și un grup de șase bărbați ucraineni îmi spun că tocmai au trecut Tisa înot și îmi cer ajutorul. Aceștia erau uzi leoarcă și tremurau de frig.

Am chemat ambulanța, poliția și frontiera, care au sosit la locație în foarte scurt timp. Bărbații au fost consultați de echipajul de la SMURD și apoi preluați de frontieră pentru îndeplinirea formalităților necesare. Totodată, cei de la frontieră m-au asigurat că refugiații vor primi de îndată haine uscate și mâncare.În zilele ce urmează, cu ajutorul Asociației „Părinți Salvatori” acestora li se va asigura transportul și cele necesare. Celor șase le-am urat un călduros BUN VENIT ÎN ROMÂNIA!” a scris pe rețeaua de socializare consilierul local Nicolae Iuga.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE: Impact violent pe DN 18, în Pasul Hera (GALERIE FOTO)

Redactie

GRANIȚA ROMÂNIEI CU UCRAINA: Poliţia de Frontieră a primit 250 de camere de ultimă generaţie pentru combaterea traficului de ţigări

Vasile Dale

ACTUALIZARE – Fetiță din Ungaria căzută de pe o stâncă în zona Piatra Șoimului. A venit elicopterul SMURD (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

1 mesaj

alupigus noiembrie 7, 2022 at 11:05 am

Doar lasii si fricosii fug,ce vreti voi?sa luptam noi sau europenii pentru voi?dezertori ordinari fara onoare!!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.