BREAKING NEWSImportantNational

La Târgul Național de Turism al României, Maramureșul – cel mai spectaculos dintre toate standurile

Meșteri și artiști populari, dansatori, producători tradiționali și operatori din turism, pe toți îi găsiți zilele acestea la Târgul de Turism al României de la Romexpo București, la standul Consiliului Județean Maramureș, cel mai spectaculos dintre standurile organizate la acest eveniment de tradiție.

În cadrul standului sunt prezenți operatori de turism din județ, reprezentanții centrelor de informare turistică, reprezentanții muzeelor, cei ai operatorului vestitei Mocănițe de pe Valea Vaserului, precum și cei care gestionează noua pârtie de ski de la Borșa.

De asemenea, pot fi văzuți direct la lucru maestrul olar Daniel Leș, renumitul sculptor de porți din lemn Petre Codrea, precum și vestitele Mariana și Anuța Stan din Săpânța, renumite pentru meșteșugul țesutului.

Inedită este prezența la stand a unui trib dacic, iar vizitatorii sunt întâmpinați cu degustări de bucate tradiționale, cum numai pe mesele maramureșenilor găsești.

„Standul Maramureșului este extraordinar. Vă invit să veniți la Târgul de Turism, să vedeți ofertele turistice ale județului nostru și vă așteptăm cu drag în Maramureș, să vă bucurați de frumusețea naturii, de tradiții, de obiceiuri și de bucatele noastre tradiționale”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, prezent în prima zi a Târgului de Turism de la Romexpo.

Standul județului Maramureș este unul dintre cele mai vizitate din cadrul Târgului de Turism, artiștii populari și membrii Ansamblului Transilvania constituind principalele atracții pentru vizitatori.

Printre cei care au poposit la standul Maramureșului și s-au interesat de oferta turistică au fost și președintele Senatului, Alina Gorghiu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, secretarul de stat din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, Tudorița Lungu.

Județul Maramureș a mai fost prezent la Târgul de Turism de la Londra, care a avut loc în această săptămână, de luni, 7 noiembrie, și până azi, 10 noiembrie, unde numeroși vizitatori au fost impresionați de ofertele maramureșene. Totodată, județul Maramureș va fi reprezentat și la Barcelona, în 29 noiembrie – 1 decembrie, și la Varșovia în perioada 24 – 26 noiembrie 2022, unde, de asemenea, vor fi prezentate tradițiile, gastronomia tradițională, folclorul și meșteșugurile regăsite doar în Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Te-ar putea interesa si

VIDEO EXCLUSIV: Piroman în libertate! Containere de gunoi incendiate în trei zone ale oraşului. A dat foc şi la două maşini – ACTUALIZARE

Redactie

PERCHEZIȚII ÎN PTF PETEA: Luam 50-100 euro pentru a-i scăpa pe oameni de carantină. Implicați polițiști de frontieră – ACTUALIZARE

Vasile Dale

BĂTAIE DE JOC: Salvamont – un serviciu de urgență doar pe hârtie!!! Șoferii rămân fără permis în timpul intervențiilor pentru că depășesc viteza legală pentru a salva o viață

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.