BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: LUCRURILE AU SCĂPAT DE SUB CONTROL – Un elev de la CN Gheorghe Șincai și-a arătat organele genitale în fața clasei. Măsuri dure în toate școlile din Maramureș (actualizare)

Consumul de substanțe psihoactive, cunoscute și sub denumirea de ”legale” face pur și simplu ravagii printre liceeni din Baia Mare. Avem numeroase exemple pe care am putea să le publicăm însă astăzi ne vom opri la un exemplu elocvent ce s-a petrecut într-o clasă din cel mai bun liceu din Maramureș – Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare.

Recent o clasă întreagă a fost șocată când unul dintre colegi, un băiat de 16 ani fiind într-o stare ”euforică” s-a dezbrăcat și a început să își arate organele genitale în fața tuturor. Din informațiile noastre imaginile video șocante au ajuns și în mâinile polițiștilor, ale conducerii școlii, dar și ale celor de la Inspectoratul Școlar al Județului Maramureș. Aceste imagini nu pot fi publicate deoarece conțin scene cu caracter pornografic cu minori.

Aceleași surse spun că părinții minorului au fost imediat informați despre incident iar aceștia l-au dus la o testare antidrog, care a ieșit negativă. Ce nu știu părinții băiatului este următorul lucru: substanțele psihoatice nu vor ieși aproape niciodată la o testare antidrog standard.

De altfel după o serie de incidente în mai multe unități de învățământ cauzate, spun sursele noastre, de consumul de substanțe interzise, conducerea ISJ Maramureș a pus piciorul în prag: toate școlile vor fi închise. Elevii odată intrați în curtea școlii nu o vor mai putea să părăsi sub nicio formă. Nu vor mai avea voie să iasă din curte pentru a merge la chioșcuri, cafenele etc.

Acest lucru s-a întâmplat de astăzi în Baia Mare, iar de mâine măsurile vor fi aplicate în toate școlile și liceele din Maramureș. Iar primele reacții negative au venit astăzi din partea elevilor de la CN N Titulescu Baia Mare, care au inițiat o grevă spontană. Motivul a fost chiar acesta: nu mai pot părăsi curtea școlii în pauze.

ACTUALIZARE – IPJ Maramureș

Azi, 11 noiembrie, în urma apariției în mediul on line a unui articol de presă în care se face trimitere la comportamentul unui elev în timp ce se afla în incinta unei unități de învățământ, polițiștii Biroului Siguranța Școlară s-au sesizat din oficiu cu privire săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri.

Totodată, în perioada imediat următoare, polițiștii Biroului Siguranța Școlară vor efectua activități informativ preventive în vederea conștientizării elevilor asupra efectelor care se pot produce ca urmare a consumului de substanțe interzise în incinta unității de învățământ și mai ales asupra modului în care pot fi deteriorate comportamentele și relaționarea cu cei din jur.

De asemenea, ne vom adresa și cadrelor didactice care să știe că atunci când vor avea de-a face cu astfel de situații, trebuie să anunțe de îndată conducerea unității de învățământ și familia elevului.

Vom reveni cu declarații video din partea mai multor instituți abilitate despre acest subiect care a șocat învățământul băimărean. Menționăm că fotografia folosită este doar cu titlu informativ.

Articol realizat în colaborare cu PLUS TV Maramureș

CITEȘTE AICI:

Te-ar putea interesa si

Și-au prins superiorul cu aparatul radar: Agenți de la rutieră (foști actualmente), dar și ofițerul au fost trimiși în judecată după 4 ani de anchetă

Vasile Dale

URMARE INCIDENT BORSA: COLT ALB PUS SUB CONTROL JUDICIAR DE PROCUROAREA DE LA VISEU. VEZI CE INTERDICTII ARE

Vasile Dale

APAR NOI INFORMAŢII: Ce ar fi făcut Sara Melinda cu câteva zile înainte de dispariție

Redactie

1 mesaj

Nelu buzura noiembrie 11, 2022 at 10:21 pm

Ar trebui sa nu parasească incinta scoli iar școala să dispună de un chioșc unde elevi sa poată cumpara pîine,dulciuri,sucuri,sub nici o formă sa parasească incinta școli ,ar trebui și patrulă de jandarmi prin incinta scoli pentru a preveni vînzători de droguri

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.