BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

LOVITURĂ BOMBĂ PENTRU BALURILE BOBOCILOR și Tzancă Uraganu: Clubul de manele ”La Lautari” închis 60 de zile de ISU Maramureș, plus amendă de 100.000 de lei. Concertul anulat? (exclusiv video)

Inspectorii de prevenire au continuat și în acest weekend verificările inopinate la operatori economici controalele au fost extinse la nivel național. Pentru siguranța celor care aleg să își petreacă timpul liber în locații destinate divertismentului, prin dispoziția secretarului de stat, Sef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, în acest sfârșit de săptămâna (18-20 noiembrie a.c.), inspectorii de prevenire au desfășurat acțiuni de control inopinat la 301 operatori economici din toate județele țării și municipiul București. Acțiunile au fost coordonate de la nivel central, de către IGSU. Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost verificarea respectării numărului maxim de utilizatori și accesibilitatea căilor de evacuare.

În urma acțiunilor de control derulate în perioada de referință, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, prin depășirea numărului maxim de utilizatori, la 6 dintre obiectivele verificate, 1 din municipiul București, 1 din municipiul Brașov, 1 din municipiul Iași, 1 din municipiul Baia Mare, 1 din municipiul Deva și 1 din județul Bacău, a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 lei (ca sancțiune principală) și sancțiunea complementară de oprire a funcționării pentru o perioadă de 60 de zile.

Sâmbătă noaptea, jandarmii și pompierii au scos afară toți petrecăreții din Clubul de manele
și l-au închis pentru 60 de zile și amendat cu 100.000 de lei
clar concertul va fi anulat!!!

Sancțiunile sunt prevăzute de Legea nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor. Totodată, verificările efectuate la operatorul economic din Baia Mare au relevat faptul că acesta funcționa fără a deține autorizația de securitate la incendiu. La alte două dintre obiectivele verificate în județul Sibiu și municipiul București s-a constatat depășirea numărului de utilizatori, fără însă a fi atins pragul de 10% care să impună oprirea funcționării, fiind aplicate amenzi în cuantum de 50.000 lei, respectiv 30.000 lei pentru nerespectarea cerințelor care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu.



Pe lângă aspectele menționate mai sus, verificate cu preponderență de inspectorii de prevenire, colegii noștri au constatat și alte 766 neconformități pe linia securității la incendiu (75 dintre deficiențe fiind soluționate pe timpul controalelor), sancționate cu 387 de avertismente și 281 de amenzi, în cuantum de 1.539.000 lei. Astfel, pe timpul verificărilor, colegii noștri au identificat 46 de obiective care nu dețineau autorizația de securitate la incendiu sau alte încălcări care țin de exploatarea necorespunzătoare a căilor de evacuare, a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, inclusiv nerespectarea interdicției privind fumatul în spații publice închise. Întrucât securitatea celor care aleg să își petreacă timpul liber în astfel de locații este primordială, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare și vor viza inclusiv obiective existente în municipii, orașe și comune din țară. Caracterul permanent al activității de apărare împotriva incendiilor, stabilit de lege, poate fi asigurat doar prin implicarea reprezentanților obiectivelor existente la nivel național în respectarea, în fiecare moment, a măsurilor de siguranță, inclusiv a celor care vizează numărul maxim de utilizatori prevăzuți de lege. Nu urmărim sancționarea încălcărilor, ci constatarea modului în care sunt respectate măsurile de securitate, care să ofere un plus de siguranță pentru fiecare dintre noi.

În urma acțiunilor de control care au debutat la finalul săptămânii trecute, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, prin depășirea numărului maxim de utilizatori, la 4 dintre obiectivele verificate, 3 din muncipiul Iasi si 1 din municipiul București, a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 lei (ca sancțiune principală) și sancțiunea complementară de oprire a funcționării pentru o perioadă de 60 de zile.

Tot pentru depășirea numărului maxim de utilizatori, la un alt obiectiv din judetul Cluj, care nu se încadrează în criteriile stabilite pentru oprirea funcționării, a fost aplicată amenda de 50.000 lei pentru nerespectarea condițiilor care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu și constatarea pierderii valabilității acestui act de autoritate.

Într-un alt caz, la unul dintre operatorii economici verificați în municipiul București, la care, de asemenea, s-a constatat depășirea numărului maxim de utilizatori, dar fără atingerea pragului pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu (până la 10% din numărul maxim stabilit, conform legii), a fost aplicată amenda în cuantum de 30.000 lei.

Te-ar putea interesa si

INFECTAT CU COVID: Prof. univ. dr. George Achim, directorul Școlii Doctorale din Baia Mare și fost senator, a decedat

Redactie

CONTRABANDĂ: O femeie din Baia Mare, implicată în activităţi de contrabandă cu tutun, a fost reţinută pentru 24 de ore

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Două victime după ce o șoferiță a intrat cu mașina într-o căruță nesemnalizată la Mireșu Mare – ACTUALIZARE

Vasile Dale

1 mesaj

Nelu buzura noiembrie 21, 2022 at 10:42 pm

Felicitări Autorităților pentru demersul făcut !!!
Nu ar trebui să fie nici un Bal al bobocilor !!
Autoritățile ar trebui sa blocheze toate Balurile Bobocilor deorece minori consumă alcool la aceste Baluri ,nu este interzis ALCOOLUL MINORILOR???,A DA?,Atunci aceste baluri trebuie închise chiar pe acest Motiv,pînă la Motivul de posibilita de incendiu!!!!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult