BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

FOTO – URMARE PERCHEZIȚII SĂCEL: 1.500 mc masă lemnoasă necesară populației a dispărut, fiind tăiată ilegal. Peste 2 miliarde de lei vechi este prejudiciul

Ieri, 24 noiembrie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au pus în executare 16 mandate de percheziție domiciliară, emise de Judecătoria Dragomirești, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals, tăiere, fără drept, de arbori și  furt de arbori.

Activitățile au fost efectuate la sediile unor instituții publice și ocoale silvice, sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, dar și la domiciliile unor persoane fizice, din județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2022, în baza unui contract încheiat între o primărie și un ocol silvic, în fondul forestier – proprietatea unității administrativ teritoriale, ar fi fost constituiți partizi de exploatare a peste 1.500 de metri cubi de material lemnos, pentru nevoile populaţiei sau nevoi locale, iar materialul lemnos nu ar fi fost livrat către populația localității ori beneficiarii înscriși pe documente și nici evidențiat în contabilitatea unității administrativ teritoriale.



Totodată, s-a stabilit faptul că exploatarea materialului lemnos s-ar fi realizat de agenți economici din localitatea Săcel, iar documentele întocmite privind exploatarea și transportul masei lemnoase ar fi conținut mențiuni necorespunzătoare adevărului, iar beneficiarii precizați în avizele de însoțire a materialului lemnos nu ar fi fost reali.

Prejudiciul estimat până în prezent, cauzat unității administrativ teritoriale, este de 208.066 de lei. 

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente contabile, înscrisuri și alte bunuri care probează activitatea infracțională.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Serviciul de Ordine Publică, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, dar și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

ULTIMA ORĂ: Accident rutier în Baia Mare, pe str. Electrolizei

Vasile Dale

Parlamentarii PNL de Maramureș îi încurajează pe cetățeni să vină cu propuneri la legile educației aflate în consultare publică

Vasile Dale

FOTO: Ana Şerba, câştigătoarea titlului Miss Universitaria 2022

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult