Important

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități – la Asociația Esperando

Sâmbătă, 3 decembrie, începând cu ora 10:00, la Centrul Esperando a fost organizată o acțiune pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.
Cu această ocazie, a avut loc un carnaval la care participanții s-au costumat în diferite personaje, iar pentru câteva ore au lăsat la o parte greutățile cu care se confruntă zi de zi.
Astfel, Asociația Esperando a dorit să ofere persoanelor cu nevoi speciale ocazia de a scrie încă o “poveste” pozitivă, o bucurie care să le motiveze.
La eveniment au participat beneficiarii Asociației Esperando și prietenii lor de la Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Griviței Baia Mare, alături de personal și părinți.
A fost o oportunitate de socializare, de bucurie, dar și de a atrage atenția asupra faptului că persoanele cu dizabilități trăiesc alături de noi, sunt active și doresc să fie integrate în comunitate.
Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități are ca scop promovarea înțelegerii problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități, dar și creșterea gradului de conștientizare a beneficiilor ce pot rezulta din integrarea acestora în fiecare aspect al vieții: politic, social, economic și cultural.
Statistica arată că la fiecare 8 ore, un copil se naște sau este diagnosticat cu dizabilități fizice și asociate.
Asociația Esperando este prima organizație a părinților copiilor cu dizabilități din Maramureș. De peste 21 de ani, aceasta oferă șanse la recuperare și integrare copiilor, tinerilor și adulților cu nevoi speciale.
Le dorim tuturor persoanelor cu dizabilități și familiilor acestora multă sănătate, putere pentru a-și îndeplini visurile și determinare pentru a merge înainte.

Te-ar putea interesa si

După un mandat cu peste 130 de proiecte legislative, deputatul Adrian Todoran știe ce are de făcut pentru Maramureș

Vasile Dale

URMARE ACCIDENT: NU ÎŞI AMINTEŞTE CUM S-A PRODUS ACCIDENTUL. A FOST ÎN GARDĂ LA SPITALUL JUDEŢEAN (FOTO-VIDEO)

Vasile Dale

Turiștii tânjesc după Crăciunul de altădată. La Ungureni în Țara Lăpușului distracția de Crăciun este în toi

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult