BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Chioarului

EXCLUSIV VIDEO: Povestea cutremurătoare a morții micuței Anais din Mireșu Mare. Avea 8 luni și era singurul copil al familiei

www.vasiledale.ro și PLUS TV Maramureș v-a prezentat ieri în exclusivitate povestea celor doi bebeluși (băiețel și fetiță), ambii de 8 luni, care au decedat în decurs de o săptămână în Maramureș. Bebelușii au ajuns la UPU a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare și au primit tratament pentru ”roșu în gât”, fiind trimiși apoi acasă, doar că starea lor s-a înrăutățit. Băiețelul a fost internat pe secția Pediatrie însă a decedat la 3 ore de la internare.

În cazul Anaisei, ea a ajuns la Spitalul Județean Baia Mare cu febră 40, iar conform declarațiilor bunicului medicii au consultat-o, iar apoi au decis că se pot întoarce acasă cu tratament.

”Și după ce am ajuns acasă, duminică o început să tușească. Luni o mers cu ea la medicul de familie și i-a schimbat tratamentul. Și marți dimineața am găsit-o moartă” ne-a spus bunicul fetiței.

Anaisa era o fetiță voioasă și fericită. Sursa foto: facebook.com

”O început să îmi spună că eu trebuia să știu să îi scad febra acasă și trebuia să fiu instruită din maternitate. Așa mi s-a spus la UPU. Am ajuns apoi acasă cu fetița și i-am dat tratament. Duminică nu am avut să merg cu ea, după ce mi s-a spus că nu e caz de urgență. Luni dimineața am mers cu ea la medicul de familie pentru că am văzut că nu respiră bine. Mi-a schimbat tratamentul. Luni noaptea am stat de pază lângă fetiță cu schimbul. Eu și soțul meu. Spre dimineață am adormit. Atâta de supărat sunt că am adormit. După ora 6.00 am găsit-o. Era decedată” ne-a declarat mama micuței Anais.

Ce spun medicii

Nu vă pot spune foarte multe detalii despre cei doi copilași decedați întrucât avem o anchetă în desfășurare. Nu avem cauzele exacte ale decesului și nu putem da informații substanțiale vizavi de evoluția acestor copilași. Probabilitatea ca o afecțiune virală să fi dus la decesul cel puțin a unuia dintre copilași este foarte mare pentru că în această perioadă circulă foarte multe tulpini de viruși, în afară de virusul gripal, de Sar-Cov2 și alte tipuri de viruși, în care evoluția poate să fie aparent bună, dar terenul pe care se grefează poate să aibă anumite probleme și atunci evoluția este de foarte multe ori imprevizibilă. E adevărat au crescut ușor numărul cazurilor internate în ultima perioadă ținând cont că ne-am relaxat destul de repede vis-a-vis de infecția Sars-Cov2, dar nu suntem în situația să nu dispunem de locuri suficiente în secția de Pediatrie. Internările se fac în funcție de evoluția și gravitatea cazurilor. Recomand oamenilor să fie precauți, să poarte masca de protecție, cât mai puțin în locuri aglomerate. Îmbrăcatul corespunzător al copilului care iese afară” a declarat dr. Vasile Pop, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

”Primul lucru pe care să îl facă părintele în cazul în care are semne de boală este să îl țină acasă și să nu-l mai ducă în calitate. Să urmărească semnele pe care le manifestă copilul și să se adreseze medicului de familie, iar în cazul în care evoluția este nefavorabilă să se adreseze medicului pediatru sau serviciului de urgență. În această perioadă este adevărat, serviciul de urgență este supra-aglomerat. Este un lucru la care ne așteptam, dar din cauza supra-aglomerăririi părinții trebuie să înțeleagă că pacienții sunt triați și sunt văzuți în ordinea urgenței, iar timpul de așteptare trebuie să fie prelungit” a declarat dr Gabriela Florian, medic primar șef de secție Pediatrie în Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

În sezonul rece ne așteptăm la o creștere a cazurilor de viroze, sunt mai frecvente față de anul trecut, dar trebuie să ne gândim că e primul an după pandemie în care copiii au mers în colectivitate fără prea multe restricții. Avem mai multe cazuri grave față de anul trecut” a declarat dr Gabriela Florian, medic primar șef de secție Pediatrie în Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Ce spune necropsia

Cauza decesului minorei în vârstă de 8 luni din Mireșu Mare este pneumonie bazala stângă și insuficiență respiratorie acută, motiv pentru care nu se constituie cercetarea în cadrul unui dosar penal în conformitate cu art. 10 din Legea 104 din 2003 privind autopsia anatomopatologică care se efectuează obligatoriu în toate decesele survenite în spital care nu sunt cazuri medico-legale și unde este necesară confirmarea, precizarea sau completarea diagnosticului, inclusiv decesul copiilor sub un an, indiferent de locul decesului.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: TELENOVELĂ DE BORȘA: S-au bătut în mijlocul intersecției pentru o femeie cu… grade

Redactie

VIDEO: Bicicliști și pietoni implicați în accidente rutiere în Baia Mare, Sighetu Marmației și Cavnic (actualizare)

Vasile Dale

EXPLICAŢII: Raed Arafat, despre greva foamei a primarului din Ulmeni

Vasile Dale

3 mesaje

Denisa decembrie 15, 2022 at 10:03 am

Ei se scot ei pot zice orice numa ca să nu fie de vina da Dumnezeu ii sus și sper sa le dea Dumnezeu după fiecare caz împarte pe care nu-l tratează cum trebuie

Raspunde
Anuta Mois decembrie 15, 2022 at 11:19 pm

Fu.. xxxxx de medici , Doamne dă-le și lor această durere.

Raspunde
Anuta Mois decembrie 15, 2022 at 11:22 pm

Dumnezeu să te odihnească în pace îngeraș mic și frumos!!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.