BREAKING NEWSEvenimentImportant

Maramureșenii, invitați să se bucure de o spectaculoasă paradă a colindătorilor la „Crăciun în Maramureș” 2022

Pregătirile pentru cel mai așteptat eveniment al iernii sunt în toi! În data de 17 decembrie va avea loc cea de-a XIV-a ediție a tradiționalului „Crăciun în Maramureș”, un eveniment organizat de Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș.

Printre elementele de noutate pregătite de către organizatori pentru această ediție se numără și o paradă impresionantă a colindătorilor, deschisă de căruțe trase de cai. Sâmbătă, 17 decembrie 2022, începând cu ora 10:00, un alai alcătuit din aproximativ 1000 de colindători se va deplasa din fața Palatului Administrativ spre Muzeul Satului din Baia Mare, pe traseul: strada Gheorghe Șincai, Podul Viilor, strada Câmpul Tineretului, pe lângă Stadionul Viorel Mateianu. Colindele cetelor venite din cele patru „țări” ale Maramureșului vor răsuna pe străzi, spre încântarea tuturor celor care îndrăgesc acest tezaur valoros al spiritualității românești.


Deschiderea oficială a evenimentului, care va avea loc începând cu ora 11:00, în Muzeul Satului din Baia Mare, va da startul manifestărilor specifice celei mai frumoase sărbători a anului. Datinile și obiceiurile strămoșești vor fi etalate cu mândrie de către toți cei veniți să sărbătorească autentic și frumos, în avanpremieră, Crăciunul în Maramureș.

Te-ar putea interesa si

Vineri are loc şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PMP Maramureş

Redactie

EXCLUSIV: Procurorii clujeni şi mascaţii preiau ancheta în cazul de la Poienile de Sub Munte (FOTO)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO CAMERĂ SUPRAVEGHERE: Filmul LIVE al tragediei din Lăpușel, pas cu pas – A murit sub ochii unui prieten

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult