BREAKING NEWSImportantRecomandate

VIDEO – Crăciun în Maramureș 2022 a fost o reușită deși a plouat cu ”găleata”

Muzeul Satului din Baia Mare a fost gazdă bună pentru colindători veniți din cele 4 ”Țări ale Maramureșului”: Țara Chioarului, Țara Codrului, Țara Maramureșului și Țara Lăpușului. A fost ediția cu numărul 14 a tradiționalului ”Crăciun în Maramureș”.

Pe o ploaie torențială care a dat multă bătaie de cap organizatorilor dar și participanților grupurile de colindători au umplut de viață căsuțele tradiționale de la Muzeul Satului din Baia Mare.

O atracție a evenimentului a fost și Tanti Lenuța din Clinteni și ”nepotul” ei Mircea Bravo. Cei doi nu s-au sfiit să primească colindătorii cu oiaga de horincă de prune în mână.

Pentru prima dată în istoria Crăciun în Maramureș a avut loc și parada colindătorilor, pe traseul Palatul Administrativ – Muzeul Satului, la care au luat parte și mai multe căruțe trase de cai.

Bicaz, Gârdani, Cavnic, Mireșu Mare, Groși, Recea, Groșii Țibleșului, Lăpuș, Târgu Lăpuș, Giulești, Cupșeni, Bogdan Vodă, Călinești, Petrova și Poienile de sub Munte sunt comunele care și-au asumat rolul de gazde în 2022.

”Crăciun în Maramureș 2022” a fost organizat de Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș.

Te-ar putea interesa si

VIDEO DE COMEDIE: Chestor de poliție (general) care habar nu are care este stânga și care este dreapta!

Vasile Dale

VIDEO: Dansul nupțial al cocoșului de munte a fost surprins în Parcul Național Munții Rodnei – „Un ansamblu unic de mișcări și sunete”

Vasile Dale

Lansarea Întreprinderii Sociale – Infinity Health by Esperando Sănătate și vindecare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.