BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: Operațiunea de salvare a fost reluată! STS a localizat al treilea ucrainean. Ceilalți doi salvați sunt din regiunea Ivano Frankivsk

Azinoapte la ora 2.30 salvamontiștii s-au retras din munți deoarece își riscau viața din cauza condițiilor meteo extreme.

Bilanțul intervenției la ora 2.30: 2 bărbațo ucrainieni (din regiunea Ivano Frankivsk) predati la.ambulanta, alti 3 porniti la vale din zona de frontiera nu au fost gasiti (probabil curand vor ajunge la Politia de Frontiera care face permanenta in zona Crasna Viseului- la cabana Paltinu’ – au refuzat sa dea o localizare fiind speriati ca ar putea fi interceptati si probabil au ales sa se descurce singuri) iar unul care e mai rau (accidentat) nu a putut fi localizat fiindca a refuzat sa coopereze cu STS si a ramas pe munte.

Actiunea de cautare – salvare s-a reluat astăzi dimineata la 08.30



Au plecat pe munte 5 salvatori montani plus 4 politisti de frontiera. Aceștia îl vor extrage pe al treilea ucrainean rănit. S-a reușit localizarea acestuia iar salvatorii au coordoantele zonei în care se află. Salvatorii mulțumesc celor de la STS Maramureș și Poliției de Frontieră Maramureș pentru eforturile de a-l localiza pe cel rănit. Bărbatul este în viață, conștien, cu hipotermie.

Actualizare

Începând cu ora 15.30 la acțiune participă și 2 echipaje/ elicoptere SMURD , astfel:
– 1 echipaj/elicopter SMURD Târgu Mureș a aterizat în localitateaCrasna Vișeului ( MM ), la cabana forestieră, la cca. 5 km interior față de linia de frontieră;
– 1 echipaj/elicopter SMURD Jibou.

Cele două elicoptere sunt dotate cu troliu. Au survolat zona, au fost observate echipele de salvatori, dar nu au fost reperate persoanele căutate (cetățenii ucraineni).

ACTUALIZARE – căutările au fost oprite în jurul orei 21.30

Echipele de salvare sunt încă în teren, dar nu au reușit să ajungă la cele 4 persoane de cetățenie ucraineană. Prin dispeceratul ITPF Sighetu Marmației s-a luat legătura cu unul dintre ei, acesta a spus că a văzut luminile de la lanternele echipelor de salvare. Dar, cel mai probabil, persoana se află în partea opusă a unei zone stâncoase, unde a fost practic imposibil ca salvatorii să ajungă.

În aceasta seară căutările vor inceta, urmând ca mâine să fie reluate folosind elicopterele. Probabil doar coborârea în rapel din elicopter ar fi soluția de extragere a persoanei din zona în care se află.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

Programul Partidului Mișcarea Populară, în zece puncte. Deputatul Adrian TODORAN: Sănătatea și educația rămân prioritățile noastre

Vasile Dale

Tânăr de 19 ani, cercetat după ce a fost prins în miez de noapte drogat la volan

Redactie

FOTO EXCLUSIV – ARESTAȚI PREVENTIV: Doi tineri au tâlhărit fiul unui procuror din Baia Mare (actualizare)

Vasile Dale

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult