BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: Ultimii doi ucraineni rămân în munții Maramureșului. Vremea extremă i-a determinat pe salvatori să nu urce pe munte – ACTUALIZARE

Azi se sistează căutările din cauza condițiilor meteo. Jos plouă, sus in munți ninge. Salvamontiștii spun că nu sunt date exacte cu privire la locația celor 2 ucraineni care se mai afla în munți și din acest motiv nu riscă viața oamenilor.

Nici elicopterele SMURD și al Inspectoratului General al Aviației nu pot zbura din cauza condițiilor meteo.

Ba mai mult, aeronava Frontex nu poate coborî mai jos de 7500 m altitudine iar aparatele de termoviziune nu pot pătrunde plin plafonul dens de nori.

Vezi mai jos imaginile înregistrate de Salvamont Maramureș, în care șeful Salvamont Maramureș a rămas cu al doilea ucrainean găsit ieri pe o stâncă din munții Maramureșului. Celălalt ucrainean de 20 ani a fost preluat de pe munte de un elicopter SMURD.

ACTUALIZARE – ITPF SIGHETU MARMAŢIEI

Polițiștii de frontieră maramureșeni își continuă misiunile de supraveghere pe întreaga zonă de responsabilitate, implicit în zona de competență a SPF Valea Vișeului, conform atribuțiilor și angajamentelor asumate.

„De asemenea, vom oferi sprijin tuturor forțelor angrenate în activitatea de căutare și salvare a cetățenilor ucraineni atunci când salvatorii montani vor relua căutările.
În continuare, Poliția de Frontieră Română primește sprijinul Inspectoratului General al Aviației, prin punerea la dispoziție a unui elicopter MAI pentru survolarea zonei, la fel și din partea Agenției Frontex – prin aeronava de survolare. Dar aceste acțiuni depind exclusiv de condițiile meteorologice, care în acest moment sunt nefavorabile”, spune Oana Pîrcălab, purtător de cuvânt.

ACTUALIZARE – IPTF SIGHETU MARMAŢIEI – 28 decembrie

În acest moment activitățile de căutare sunt încă în desfășurare. Elicopterul IGAv având un polițist de frontieră la bord survolează din nou zona. De asemenea, încă un elicopter SMURD deservește activitatea de căutare.
Totodată, persoana decedată a fost extrasă din zonă de către elicopterul SMURD cu troliu care, ulterior a aterizat la Cabana Paltinu, de unde poliţiştii vor prelua cazul mai departe.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: A intrat în apartamente în timp ce proprietarii dormeau. Spargere după spargere pe strada Păltinișului din Baia Mare – ACTUALIZARE

Vasile Dale

VIDEO: Două autovehicule s-au ciocnit la intrarea în Sighetu Marmaţiei

Redactie

STAȚI ACASĂ!!! BĂTAIE DE JOC – Fără curent și apa potabilă pe mai multe străzi din Baia Mare. Electrocasnice ”prăjite” de Electrica pe strada Victoriei

Vasile Dale

1 mesaj

EXCLUSIV: POIENILE DE SUB MUNTE – Cinci bărbați din Ucraina salvați din vârfului munților de polițiștii de frontieră maramureșeni – Stiri din Maramures mai 16, 2023 at 3:15 pm

[…] – Unul dintre ucrainenii rămaşi pe munte a fost găsit mort de un cioban (actualizare)VIDEO: Ultimii doi ucraineni rămân în munții Maramureșului. Vremea extremă i-a determinat pe s… granițamaramureșpoienile de sub muntepoliția de frontieră maramureșpolitiestiri baia […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.