BREAKING NEWSMaramuresul IstoricNationalRecomandate

MARAMUREȘENI ÎN UCRAINA: În plin război, stațiunea de schi Bukovel e la fel de căutată. Turiștii români spun că prețurile sunt fără concurență

Fie pace, fie război, perla turistică a Ucrainei, stațiunea Bukovel, rămâne la fel de căutată. La aproximativ 1.200 de kilometri de front, pârtiile sunt pline, iar turiştii români spun că merită orice risc: preţurile sunt fără concurenţă iar gazdele – extrem de primitoare.

Chiar şi fără zăpadă naturală şi într-o ţară aflată în plin război, staţiunea Bukovel e la fel de animată ca în oricare alt an. Sunt mulţi români pentru care preţurile accesibile şi pârtiile în stare excelentă merită orice risc. 

Claudia este din Alba Iulia şi a venit pentru prima dată în Ucraina, după ce anul trecut a testat pârtiile din Bulgaria.



Claudia, turistă: Ne simţim foarte bine. Toţi oamenii sunt ospitalieri cu noi, mâncarea excepţională, preţurile foarte bune.

Pentru șase nopți de cazare, ea şi soţul au plătit 4.200 de lei. Pachetul cuprinde cazare, demipensiune şi masa festivă pentru Revelion. 

Claudia, turistă: Ne luăm un skipass de 4 ore, costă aproximativ 70 de lei în banii noştri, în comparaţie cu Austria sau până şi în Bansko unde ne-am dus câţiva ani la rând, preţurile sunt excepţional de bune. 

În timp ce pe pârtie se schiază, în bucătărie se pregătesc bunătăţile pentru masa de Revelion. Felurile tradiţionale vor desfăta oaspeţii, iar ucrainenii încearcă să simtă şi ei gustul normalităţii în vremuri tulburi. 

Hotelierii din Bukovel le recomandă românilor să vina în vacață, pentru că zona e liniștită

Nuțu Marin, administrator hotel:Acum, pe sărbătorile de iarnă, 90 la sută e gradul de ocupare, majoritatea ucraineni. Sezonul trecut a fost un plus mare pentru noi. Au fost 90% români. Sezonul ăsta avem 5% români dintre oaspeţii noştri, dar sperăm când vine zăpada să vină şi românii că zona e liniştită. 

O noapte de cazare în stațiune costă aproximativ 180 de euro de persoană, preț care include și acces la servicii SPA. Majoritatea proprietarilor de hoteluri din Bukovel vor dona 10% din încasările de Revelion pentru soldații care luptă pe front.

Repoter: Simona Vasiac. Imagini: Kristian Kosa. ObservatorNews.ro.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

IARNĂ LA MUNTE: Ninge în Pasul Prislop, ceaţă în Pasul Gutâi

Redactie

Retragerea câștigurilor la cazinourile online – aspecte de luat în considerare

Vasile Dale

PRĂPĂD LA OARŢA DE SUS: RUPERE DE NORI, STRĂZI TRANSFORMATE ÎN RÂURI ŞI CASE INUNDATE (FOTO/VIDEO EXCLUSIV)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult