BREAKING NEWSEvenimentTara Codrului

SĂLSIG: Un bărbat din Gârdani beat criță și cu permisul suspendat urmărit 2 km de poliție. A fost arestat preventiv (actualizare)

Ieri noapte, în jurul orei 02.00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Fărcașa au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism condus pe D.J. 108 A, în comuna Sălsig.

Conducătorul auto nu s-a conformat continuându-și deplasarea aproximativ 2 km până în comuna Gârdani.

La volan a fost identificat un bărbat de 30 de ani, care a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor polițiștii au constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea  unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

ACTUALIZARE: Față de bărbatul de 30 de ani din Gârdani care a condus cu permisul de conducere suspendat și a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, polițiștii Secției 3 Fărcașa au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Maine, 30 ianuarie, urmează sa fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

Ce spune instanța

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 441/P/2023, din data de 30.01.2023 şi în consecinţă: În temeiul art. 202 alin.1 şi 3, art. 223 alin. 1 lit. d şi alin. 2, art. 226 alin. 1 Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului D.I.D., pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. de art. 335 alin. 2 Cod penal, și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, prev. de art. 337 Cod penal, cu aplic. art. 38 alin. 2 cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30 ianuarie 2023 până în data de 28 februarie 2023 inclusiv.

Respinge solicitarea inculpatului Dumitraş Ionuţ Dănuţ, prin apărător, de a se lua împotriva sa măsura preventivă a arestului la domiciliu sau măsura controlului judiciar.

Acțiunile polițiștilor din Sighetu Marmației și Târgu Lăpuș

Ieri, 28 ianuarie, polițiștii din Sighetu Marmației au organizat o acțiune pe mai multe linii de muncă.

În cadrul acțiunii au fost verificate 24 de autovehicule și au fost legitimate 39 de persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.625 de lei.

De asemenea, azi noapte, în intervalul orar 23.00 – 05.00, polițiștii din Târgu Lăpuș, cu sprijinul a trei subofiţeri din cadrul Grupei de Supraveghere şi Intervenţie din cadrul I.J.J. Maramureș, au desfășurat o acțiune având ca obiect principal prevenirea și combaterea faptelor ilicite ce se comit în interiorul și zona unităților de alimentație publică (baruri, discoteci), prevenirea şi combaterea deţinerii şi a traficului de substanţe psihoactive, verificarea respectării legislației rutiere de către participanții la traficul rutier precum și asigurarea climatului de ordine și liniște publică.

În cadrul verificărilor, polițiștii au legitimat 87 de persoane și au verificat 43 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.990 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea unui certificat de înmatriculare.

Te-ar putea interesa si

CATA REALITATE!!! SCRISOARE DESCHISA CATRE Ministrul al Sănătății: „avem nevoie de un sistem educațional reformat din temelii!”

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Bătaie ca-n filme pe Calea Mireșului din Șomcuta Mare. Polițiștii au chemat mascații (actualizare)

Vasile Dale

A REVENIT IARNA: Ninge ca-n poveşti în Borşa! (VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.