Important

PE ŞOSELELE DIN JUDEŢ: Opt dosare penale întocmite de polițiștii maramureșeni în acest weekend

În acest week-end din agenda polițiștilor maramureșeni nu a lipsit identificarea conducătorilor auto care nu respectă legislația rutieră, care conduc sub influența alcoolului sau comit orice fel de abatere la normele rutiere.

Astfel, au fost întocmite opt dosare penale pe numele unor conducători auto identificați în orice colț al județului Maramureș.

Un tânăr de 23 de ani și o femeie de 57 de ani din Baia Mare au fost depistați în trafic de polițiștii băimăreni și din Ulmeni, la volanul unor autoturisme. Celor doi li s-a reținut faptul că au pus în circulație sau au condus autovehicule neînmatriculate sau înregistrate, respectiv a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare. Pe numele acestora a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii prevăzută de art. 334 din Codul Penal.

Ieri, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au identificat circulând pe drumurile publice un autoturism, condus pe D.N. 18, în Sat Șugatag, de un bărbat de 40 de ani din Ocna Șugatag. Polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, iar autoturismul condus nu este înmatriculat. Un alt bărbat de 55 de ani din Sighetu Marmației, a fost depistat de polițiștii rutieri circulând în localitatea Tisa, fără a avea permis de conducere. Și în acest cazuri, polițiștii au întocmit dosare penal.

Patru dosare penale au fost întocmite de polițiștii Secției 1 Groși, Secției 3 Fărcașa, cei din Baia Sprie și Sighetu Marmației pentru comiterea infacțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Patru bărbați de 43,44, 54 și 75 de ani din Sighetu Marmației, Rogoz, Ardusat și Baia Sprie, care au condus autoturisme având concentrații de 0,51, 0,64, 0,66 și 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tuturor le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Prins la volanul unei autoutilitare cu certificatul de înmatriculare reținut în aceeași zi

Ieri, 05 februarie a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii Secției 4 Leordina, în timpul efectuării serviciului de patrulare, au identificat pe D.N. 18, în comuna Leordina, o autoutilitară, care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare.

La volanul acesteia a fost identificat un tânăr de 26 de ani din Borșa, posesor de permis de conducere. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, autoutilitara figurează ca fiind înmatriculată, dar, în aceiași zi, în jurul orei 15.00, pe numele tânărului a fost întocmit proces verbal de constatare a contravenției, în baza căruia, ca măsură complementară, a fost dispusă reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare ale autoutilitarei. I-a fost eliberată dovadă înlocuitoare, dar fără drept de circulație.

Se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau înregistrat, faptă prevăzută de art. 334 alin. 4 din Codul Penal

CONDUCEȚI PRUDENT!

Adaptați viteza la condițiile de drum! Săptămâna trecută, polițiștii maramureșeni au aplicat 248 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare totală de peste 156.000 de lei. Evitați manevrele periculoase, nu bruscați autovehiculul și păstrați o distanță corespunzătoare față de autovehiculul care circula îîn fața dumneavoastră, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

În săptămâna ce tocmai a trecut, polițiștii maramureșeni s-au aflat în teren permanent pentru fluidizarea traficului rutier în condițiile meteo nefavorabile, pentru identificare celor care nu respectă legislația rutieră, precum și pentru intervenția acestora atunci când situația o impune.

Astfel, polițiștii rutieri au aplicat 764 de sancțiuni contravenționale conform prevederilor O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă! Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Trei abateri au fost înregistrate săptămâna trecută privind neechiparea corespunzătoare a autovehiculelor cu anvelope de iarnă, unde s-a impus sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amenzi în valoare totală de 870 de lei conform prevederilor O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Te-ar putea interesa si

PENTRU INFRACŢIUNI RUTIERE: Amenzi de peste 25.000 de lei şi un tăuţean depistat şi încarcerat

Vasile Dale

OPINIE: Reacţia unui profesor de sport din Baia Mare, vaccinat cu AstraZeneca, la încercarea Guvernului de a ascunde faptul că lotul “problemă” este şi în România

Redactie

FOTO: Polițiștii Serviciului Rutier printre copiii din Lucăcești și Mireșu Mare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.