BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

FOTO / VIDEO: ÎȚI VINE SĂ VOMIȚI – Copilașii unei școli din Sighet primesc ”masă caldă” câte un sandwich ce ar costa aproape 3 euro. Unii elevi au vomitat după ce l-au consumat. Primarul amenință cu rezilierea contractului – ACTUALIZARE

Probleme deosebit de grave la produsele distribuite sub formă de pachet alimentar ”masă caldă” pentru preșcolarii și elevii din cadrul Școlii gimnaziale nr. 2 Sighetu Marmației.

Mai mulți părinți au sesizat în spațiul public, faptul că produsele primite de copii, au provocat vărsături la aceștia. Din păcate nici prezentarea produselor nu pare a fi una adecvată consumului.

Cine este responsabil? Din datele disponibile, Școala nr.2 are două contracte pentru pachete alimentare și masă caldă, cu doi întreprinzători diferiți. Primul contract este cu o firmă din Bârsana și este contractat de către Primăria Municipiului Sighetu Marmației, la o valoare de 79.000 euro , pentru deservirea a 395 de preșcolari timp de 99 de zile. La un calcul simplu un sandviș iese undeva la aproape 3 euro (15 lei).

Achiziția s-a făcut în 27.12.2022, prin cumpărare directă pe o perioadă de 6 luni de zile (9 ianuarie – 16 iunie 2023)

Al doilea contract, este cu o societate din Sighetu Marmației, care livrează o masă caldă la 18 lei, pentru 1000 de porții, suma contractului fiind doar 5 % din afacerea cu senvişurile. Aceste produse nu au fost contestate de părinți, problema reprezentând produsele livrate de primul contractor.

Primarul municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, a susținut pentru www.vasiledale.ro și PLUS TV Maramureș că nu știa despre această problemă. El a spus că se interesează și dacă se confirmă problemele va rezilia urgent contractul.

primarul municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan

ACTUALIZARE – COMUNICAT PRIMÃRIA MUNICIPIULUI SIGHETU MARMAŢIEI

Urmare a faptului că, în mediul online au apărut o serie de informații și fotografii cu privire la neconformitatea pachetului alimentar distribuit elevilor Școlii gimnaziale nr. 2 din Sighetu Marmației, selectată de Ministerul Învățământului pentru Programul-pilot de acordare a unei mese calde pe zi, Primăria Sighetu Marmației vine cu următoarele precizări.

Achiziția a fost efectuată respectând Caietul de sarcini în care au fost preluate cerințele pachetului alimentar, prevăzute în normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG 105/2022, privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 300 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Achiziția a fost efecrtuată în baza anunțului de publicitate încărcat atât pe SICAP precum și pe site-ul primăriei Sighetu Marmației. S-a prezentat un singur ofertant, iar acesta a îndeplinit toate cerințele prevăzute în Caietul de sarcini.

A fost încheiat contractul de prestări servicii de catering în vederea furnizării pachetelor alimentare pentru 395 de preșcolari și elevi ai Școlii gimnaziale nr. 2.

Primarul municipiului Sighetu Marmației a convocat în această dimineață o ședință cu toți factorii implicați în achiziția și gestionarea acestui Program la Școala gimnazială Nr. 2, în vederea clarificării situației și a verificării informațiilor apărute în mediul on-line. Astfel s-a constatat faptul că, până în prezent nu a fost depusă nicio sesizare la direcțiunea Școlii sau la Primăria Sighet privind aceste pachete alimentare, iar la Spitalul municipal Sighetu Marmației nu s-a prezentat niciun elev al Școlii care să prezinte simptome de toxiinfecție alimentară.

În cursul zile de astăzi s-a solicitat Direcției de Sănătate Publică și organelor abilitate de control să efectueze verificări. După prezentarea concluziilor, vor fi luate măsuri în consecință.

Actualizare – Părinți

Astăzi copii au primit același corn dar și banane de la două firme importatoare diferite, toate negre deja.

Te-ar putea interesa si

CORONAVIRUS: Peste 1.000 cazuri noi, 24 decese în 24 de ore la nivel naţional. Care este situaţia în judeţ

Redactie

CAZ POIENILE DE SUB MUNTE: Dosar penal pentru vătămare corporală și neglijență în serviciu deschis din oficiu in rem

Vasile Dale

VIŞEU DE SUS: Au început lucrările de amplasare a celor opt treceri prevîzute cu butoane pietonale

Redactie

3 mesaje

a februarie 10, 2023 at 9:53 am

Dumnezeule. Acela e sandwich cu carne tocata???

Raspunde
5533 februarie 11, 2023 at 2:27 pm

E o prostie si o mega afacere la preturi umflate cu mîncarea la scoala , si eu am umblat la scoala pe jos 1 km iarna , si nu am avut masina ,nu am primit mîncare la scoala , acum i pupam ca-m prea mult in …
Pe copii ,care devin cu figuri in cap ,la 18 ani deja au masina cumparata de parinti , ei nu sunt in stare decît cu ochi in telefon , tineretul din ziua de azi se cred șmecheri pe bani fraierilor ,pardon pe bani parinților!!!

Raspunde
Alex februarie 13, 2023 at 7:56 am

Acuma nu-i bai ca bananele is negre ca is la fel de bune, dar sandwichurile alea arata de parca a vomitat cineva in ele. Bataie de joc. Probabil il costa 3 lei sa le faca si le vinde cu 15, pe socoteala copiilor. Romanism curat.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.