BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

ALO… BODE, NE AUZI? Uriaşă rată de fals pozitiv: jumătate din şoferii testaţi în Maramureş au fost nevinovaţi. Unii au rămas fără serviciu

Un anumit tip de teste folosite de polițiști pentru a determina dacă șoferii au consumat substanțe interzise oferă multe rezultate fals pozitive, lucru confirmat și de analizele de sânge. Oficialii IPJ Maramureș cunosc problema și au cerut înlocuirea tipului respectiv de test.

După ce mai mulți șoferi au semnalat în spațiul public testele fals pozitive, din care reieșea că au consumat substanțe interzise, lucru infirmat ulterior de analizele de laborator, oficialii Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș s-au sesizat și au luat măsuri.

Mai exact, este vorba de testele pentru determinarea prezenţei substanţelor psihoactive în salivă tip AquilaScan WDTP-10. Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții instituției, în Maramureș, în perioada 01 noiembrie 2022 – 31 ianuarie 2023, în cadrul acţiunilor desfăşurate pe linia depistării conducătorilor de vehicule aflați sub influența unor substanțe psihoactive la nivelul judeţului Maramureş au fost identificaţi în trafic 17 conducători de autovehicule care au ieşit pozitiv la efectuarea testelor pentru determinarea prezenţei substanţelor psihoactive în salivă tip AquilaScan WDTP-10. În opt cazuri rezultatele mostrelor biologice au indicat lipsa substanţelor psihoactive atât în sânge, cât şi în urina.

”Situaţia cu privire la numărul mare de rezultate negative a fost semnalată atât la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş – Serviciul Logistic, cât şi al I.G.P.R.- Direcţia Rutieră, solicitându-se înlocuirea sistemului AquilaScan WDTP-10 cu un alt mijloc tehnic certificat care să furnizeze o analiză mult mai precisă a mostrelor de salivă”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Până la clarificarea situaţiei, poliţiştii rutieri vor utiliza în cadrul acţiunilor desfăşurate pe linia depistării conducătorilor de vehicule aflați sub influența unor substanțe psihoactive, cu precădere noul analizor de droguri Drager DugTest 5000, precum şi testele rapide pentru determinarea prezenţei substanţelor psihoactive în salivă, acestea având un grad de precizie mult mai ridicat. De asemenea, vor fi avute în vedere rezultatele examinărilor clinice efectuate cu ocazia recoltării probelor biologice de sânge si de urină.

Articol realizat cu sprijinul PLUS TV Maramureș.

Te-ar putea interesa si

RUPERE DE NORI: DN 18 Baia Mare – Sighetu Marmației, blocat de inundații. 10 curți și anexe gospodărești inundate la Desești (Foto, video)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Pestă porcină africană la limita județului Sălaj cu județul Maramureș. Ferma de porci a lui Corin Cherecheș pusă sub supraveghere

Vasile Dale

Un biciclist beat criță din Șomcuta Mare a ieșit de pe șosea și a căzut pe caldarâm. A fost preluat de echipajele medicale

Vasile Dale

1 mesaj

NELU BUZURĂ februarie 22, 2023 at 9:38 pm

Domnule COZMA purtator de cuvînt al IPJ MARAMURES ,am un sfat pe care cred că puteți să îl aplicati dacă se dorește să fie corectitudine din partea poliției rutiere : nu deschideți dosar penal pînă nu aveți și proba de urină și sînge , căci oricînd poate da un fals pozitiv drug test , și uite așa uni pierd locul de muncă , cel mai bine ar fi să facă cei de la rutieră test drug și dacă iese pozitiv , ,atunci să se dispună reținerea permisului de conducere pînă la sosirea datelor de test sînge și urină , fără a deschide dosar penal doar în baza DRUG TEST!!
Vă spun acest sfat pentru a veni și în spriginul dumneavoastră , pentru a nu primi denigrări , cît și în sprijinul nostru ca cetățeni și conducători auto ,pentru a nu ne trezi cu viața pusă la pămînt din cauza drug test fals pozitiv .
Cît despre dl bode , cereți demisia , vă face de rîs , dl marcel vella era ok , era un om comunicativ ,chiar eu personal am vorbit într-o intervenție , dar bode în cazul polițistului amenințat cu moartea la strehaia de un patron a unui restaurant , la-m contactat pentru a trimite corpul de control , nici un răspuns , cu scuzele de rigoare dar LUCIAN BODE NU E FACUT PENTRU MAI ,DOARME ÎN PAPUCI STATULUI!!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.