BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

Tribunalul Maramureş explică de ce ucraineanul evadat a fost plasat în arest la domiciliu

Ca urmare a interesului public ridicat referitor la faptul că un inculpat, cetăţean ucrainean, a evadat din arestul la domiciliu în data de 2.03.2023, Tribunalul Maramureş aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Judecătoria Baia Mare, în data de 06.03.2023, a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive în lipsa inculpatului, ca urmare a sesizării organelor de poliţie cu privire la părăsirea nejustificată a domiciliului de către un inculpat, cetăţean ucrainean cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Precizăm că până la acest moment nu s-a reuşit depistarea inculpatului în vederea prezentării în faţa instanţei de judecată la termenul din data de 06.03.2023.
Pentru a dispune măsura arestării preventive, instanţa a avut în vedere faptul că inculpatul nu a respectat obligaţia de a nu părăsi domiciliul pe durată măsurii arestului la domiciliu.
Menţionăm că hotărârea Judecătoriei Baia Mare nu este definitivă, aceasta putând fi contestată în termen de 48 de ore.
Facem precizarea că arestarea preventivă este doar o măsură preventivă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului şi înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

CITEŞTE ŞI

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE 2: POMPIERII, POLIŢIA, ECHIPE CANINE – CĂUTĂRI DISPERATE LA OCNA ŞUGATAG (FOTO-VIDEO)

Vasile Dale

Cuib de berze, mutat prin ordin de ministru. Un maramureşean a făcut plângere la Ministerul Mediului pentru că păsările îi fac mizerie în faţa porţii

Redactie

SATULUNG: PRINȘI ÎN 24 DE ORE – Doi minori au spart un magazin și au furat bani și bunuri

Vasile Dale

4 mesaje

Calin martie 6, 2023 at 6:33 pm

Beat crita , omoara un om nevinovat , si sta bine mersi in arest la domiciliu ! Mai pe romaneste , fix pix !!!! Si acuma , cand s-a gandit el ca a stat sufucient , si ca mai are si altceva de facut ( da-l incolo de mort , ca el e de vina , cine l-a pus sa circule ziua amiaza-mare , pe drumul pe cate trecea el ), vin judecatorii , cu un comunicat in limba de lemn , din care reiese ca nu merita sa stea in puscarie , ca nu a facut mare lucru , si oricum mortul e de vina , deci , in concluzie , daca il mai gasim , o sa fie vinovat ! As vrea sa vad reactia , sentinta si modul de desfasurare a evenimentelor , daca in cauza ar fi vorba despre cineva din familia judecatorilor !!! In rest , pensii speciale ….

Raspunde
Nelu buzura martie 6, 2023 at 9:38 pm

Uciderea din culpă în momentul ce șoferul era beat ,trebuie considerată crimă !!
Totodată trebuia arestat imidiat ,dat find faptul că era ucranian sigur dorea să părăsească țara , acum se va ascunde bine în italia
Acolo poti declara nume fals că ai pierdut actele find în fugă de0război ,am întlnit un caritas în italia unde poți spune că te cheamă toader sau vasile , ei îți fac teseră fără acte ,îți fac această teseră și poți merge la masă , la haine gratuite, duș ,medicină, deci poți să te ascunzi liniștit în italia.

Cît despre justiția din romania eu nu mai am încredere nici 1% ,după ce am văzut ce lege și ce procurori avem ,în sens că un polițist i-a un picior în gură ,iar făptașul e liber ,dacă un polițist nu e în stare procurori de maramureș și justiția nedreaptă a statului de drept nu îl pot apăra pe polițist , ce să mai zic în cazul oamenilor de rînd , oameni cînd cineva vă agresează , răzbunați-vă ,nu așteptați ani de zile pînă justiția care doarme se trezește și la urmă făptașul v-a fi liber să ne rîdă în față cum este și în cazul polițistului agresat !!!

Raspunde
Alex martie 6, 2023 at 11:13 pm

F…u-i principiul prezumtiei de nevinovatie! Atata stiu sa spuna procurorii si judecatorii. Oamenii nevinovati si victimele trebuie sa sufere din cauza principiilor „statului de drept”. Romania e un stat abandonat.

Raspunde
Baia Mare martie 7, 2023 at 12:49 am

Acest judecător incompetent care l-a plasat in arest la domiciliu credea ca cetățeanul Ucrainian o sa stea liniștit acasa?
Orice persoana știa ca el va pleca din țara dacă va fi eliberat, mai puțin un judecător plătit cu circa 4000 – 5000 de Euro lunar, nu știa acest lucru.
Din păcate plătim cu bani foarte mulți niște magistrați care nu merita mai mulți bani decât un muncitor de la Aramis sau alte fabrici.
Iar un lucru ireal este faptul ca judecătorii sunt singura categorie de salariați din România, care nu răspund pentru greselile lor. Ei nu își asuma nimic, lungesc procesele și mai dureros încă dau sentințe de neînțeles pentru cetățenii acestei tari.
Cât va mai dura pana acești înfumurat de angajați ai statului sa răspundă și ei pentru sentințele lor?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.