Important

Doar doi europarlamentari români au votat împotriva Portofelului Digital: Cristian Terheș și Tudor Ciuhodaru

În data de 15 martie europarlamentarul Cristian Terheș a solicitat Parlamentului European să respingă implementarea Portofelului Digital deoarece, în opinia acestuia, această măsură transformă UE dintr-un spațiu al libertății, într-o închisoare în aer liber.

Europarlamentarul PNȚCD a ținut un discurs împotriva acestei măsuri:
„Stimate Comisar Timmermans, sub conducerea Ursulei von der Leyen UE va deveni, prin implementarea Portofelului Digital, dintr-un spațiu al libertății o închisoare în aer liber.Într-o închisoare deținuții sunt dezbrăcați de identitatea lor personală și devin numere. Aceștia nu mai au nici viață privată și nici intimitate, fiind liberi să aleagă doar dintre opțiunile decise pentru ei. Sunt de asemenea constant monitorizați pentru a se asigura că se comportă corespunzător. Aceasta este închisoarea digitală construită în UE prin Portofelul Digital.

Acest portofel poate fi aplicat în toate domeniile vieții iar potențialul de a supraveghea comportamentul unui utilizator este o amenințare serioasă la viața privată a tuturor cetățenilor UE. Dintr-un centru de comandă un eurocrat (funcționar european) va ști toate datele de sănătate și financiare, precum și toate interacțiunile zilnice ale oricărui cetățean UE.

Acesta nu mai e un spațiu al libertății, ci o tiranie reală care se folosește de tehnologie pentru a-i uniformiza mecanic pe toți cetățenii, transformându-i în simple numere, în vederea unui control total. Cetățenii UE merită ceva mai bun, motiv pentru care solicit Parlamentului European să respingă implementarea în UE a Portofelului Digital. Mulțumesc!”

Joi, 16 martie, Parlamentul European a decis ca Portofelul Digital să nu mai fie supus la vot în plen, ci să se intre direct în negocieri inter-instituționale între Parlament și Consiliu cu textul de lege agreat de comisiile ce au lucrat pe acest dosar.

Votul a fost cu cartelă, astfel încât cetățenii să știe cum a votat fiecare europarlamentar. Modul acesta de vot a fost cerut de către Grupul ECR, la solicitarea inclusiv a europarlamentarului Cristian Terheș.

Voturile au fost exprimate astfel: 418 pentru, 103 voturi împotrivă și 24 de abțineri. Dintre europarlamentarii români doar doi, Cristian Terheș și Tudor Ciuhodaru, au votat împotriva Portofelului Digital. Restul fie nu au votat, fie au votat pentru.

“Prin acest vot, în fapt, majoritatea europarlamentarilor au decis să accepte Portofelul Digital astfel cum a fost agreat de comisii, ceea ce nu mai dă șansa la dezbateri și amendamente pe text în plen. Cei care au votat în favoarea Portofelului Digital, sau nu au votat deloc pe acest punct, deși erau în sală, au votat în fapt pentru transformarea UE dintr-un spațiu al libertății, într-o pușcărie, unde cetățenii vor fi monitorizați în masă”, a comentat europarlamentarul Terheș.

Te-ar putea interesa si

1 MARTIE: Poliţiştii maramureşeni urează tuturor o primăvară minunată alături de cei dragi

Vasile Dale

Jandarmii maramureşeni, alături de copii din prima zi de școală

Redactie

ACȚIUNE COMUNĂ A POLIŢIŞTILOR DIN MAI MULTE JUDEŢE: PREVENIREA ȘI COMBATEREA ÎNCĂLCĂRII NORMELOR DE CIRCULAȚIE PE DRUMURILE PUBLICE CU SCOPUL DE A PREVENI PRODUCEREA ACCIDENTELOR RUTIERE – FOTO

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult